VELIKA ŠANSA ZA KRALJEVO: Potpisan ugovor o korišćenju aerodroma Morava za civilni saobraćaj
Foto: Tanjug/Rade Prelić

razvijanje turizma

VELIKA ŠANSA ZA KRALJEVO: Potpisan ugovor o korišćenju aerodroma Morava za civilni saobraćaj

Društvo -

Ugovor o korišćenju dela aerodroma "Morava" u Lađevcima za civilni, a ne samo vojni saobraćaj, potpisali su danas u Kraljevu ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Aerodroma Srbije Zoran Pavlović.

Potpisivanju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je zatim sa Pavlovićem potpisala Ugovor o nenovčanom ulogu Republike Srbije u privredno društvo Aerodromi Srbije.

Vulin je rekao da otvaranje dela aerodroma "Morava" za civilni saobraćaj stvara veliku perspektivu za Kraljevo i za Srbiju i mogućnost da svetu pokažemo naše manastire, da razvijamo verski turizam i ekonomiju.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Svako ulaganje u vojsku Srbije je ulaganje u život svakog građanina, rekao je Vulin i dodao da što je vojska jača, opremljenija i zadovoljnija, to će biti i svi naši građani i zemlja.

"Potpisivanje ugovora je velika stvar za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom", rekao je Vulin.

On je naveo da će vojni deo aerodroma Morava ostati u funkciji očuvanja bezbednosti.

"Gde je vojska tu je red, tu je zakon, tu je uspeh", istakao je Vulin nakon potpisivanja.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je novinarima nakon potpisivanja da je potpisivanje ugovora velika stvar ne samo za Kraljevo, već i za Moravički, Šumadijski i Raški okrug.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Najavio je da će prvi civilni avion sa aerodroma u Lađevcima poletiti krajem juna ove godine i dodao: "Zahvaljujući tome svet će moći da vidi manastire Žica, Studenica, srednjovekovni grad Maglič, a poljoprivreednici će moći da izvoze voće i povrće", rekao je Terzić.

Dodao je da je aerodrom Morava naš prozor u svet o kome su generacije Kraljevčana sanjale, a sada je konačno otvoren.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track