Najnovije vesti

ISPRAĆAJ POSMRTNIH OSTATAKA DIREKTORA AMSS MIRKA BUTULIJE NA NOVOM GROBLJU: Porodica, prijatelji, kolege neutešni (KURIR TV)
Foto: Ana Paunković

sahrana u sredu u selu mosko

ISPRAĆAJ POSMRTNIH OSTATAKA DIREKTORA AMSS MIRKA BUTULIJE NA NOVOM GROBLJU: Porodica, prijatelji, kolege neutešni (KURIR TV)

Društvo

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se danas od ubijenog Mirka Butulije na komemoraciji koja je održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a na Novom groblju okupio se veliki broj ljudi kako bi prisustvovali poslednjem ispraćaju posmrtnih ostataka predsednika AMSS-a.

Butulija će biti sahranjen u sredu na groblju u trebinjskom selu Mosko.

Butulija je podlegao povredama u petak, 22. februara, nakon što je u njega pucao generalni sekretar AMS S- a Predrag Djurđev, koji je potom izvršio samoubistvo.

1 / 33 Foto: Ana Paunković

Motivi i okolnosti ovog teškog incidenta još nisu poznati.

Za pet godina, od 2014. godine, koliko je bio predsednik AMSS-a, svojim predanim radom i kontinuiranim zalaganjem uspeo je ne samo da očuva tradiciju već i da podigne ugled te organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima i ostavi AMSS kao društveno najodgovorniju i poslovno najuspešniju organizaciju u Srbiji u oblasti automobilizma i saobraćaja, rečeno je na komemoraciji.

Butulija je uživao veliko poverenje i ugled u međunarodnim organizacijama i u 2017. godini je prvi u istoriji Balkana izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1, a potom postaje i član Svetskog saveta za mobiliti i turizam FIA, jednog od dva najviša tela te organizacije.

Imenovan je 2018. godine i za člana Upravnog odbora FIA Medunarodne automobilske federacije Centralno-evropske zone, u kojoj se zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji.

Bio je pasionirani ljubitelj dvotočkaša, uživao je ugled i u Međunarodnoj motociklističkoj federaciji FIM kao predsednik Moto-saveza Srbije, a svoju strast delio je i s pripadnicima moto-kluba Stara Hercegovina, koji je osnovao u Srbiji.

Butulija je od 2014. bio i predsednik Rukometnog kluba Crvena zvezda, koji nakon devetogodišnje pauze uzima trofej i osvaja Kup Srbije, a bio je i potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Butulija, poreklom Hercegovac, radio je na očuvanju tradicije i obicaja rodnog kraja kroz Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu, u kom je obavljao funkciju potpredsednika. Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...