GALA VEČERA U LONDONU: Zlatibor Lončar i princeza Katarina sakupili donacije za dečje bolnice u Srbiji!
Foto: Ministarstvo zdravlja

Princeza Katarina 25 godina pomaže srpsko zdravstvo

GALA VEČERA U LONDONU: Zlatibor Lončar i princeza Katarina sakupili donacije za dečje bolnice u Srbiji!

Društvo -

Humanitarna organizacija "Lifeline Velika Britanija", čiji je pokrovitelj princeza Katarina Karađorđević, obeležila je 25 godina rada gala večerom u Londonu, na kojoj su prikupljene donacije za opremanje dečjih bolnica u Srbiji.

Svečanoj večeri prisustvovali su ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i više od 200 zvanica iz dijaspore i uglednih građana Londona.

Lončar je u obraćanju istakao značaj pomoći koju zdravstvu Srbije već 25 godina obezbeđuje princeza Katarina. - Zdravstvo Srbije je i u najtežim vremenima za našu zemlju uspevalo da zadrži svoj integritet i sposobnost i spremnost da svom narodu pruži svu potrebnu pomoć - rekao je Lončar.

foto: Ministarstvo zdravlja

On je istakao da srpsko zdravstvo i danas uspeva da odgovori na aktuelne izazove i zahteve i građanima pruži usluge visokog kvaliteta i vrednosti.

Ministar je dodao da je u tome veoma značajna pomoć istaknutih humanitaraca, među kojima posebno mesto zauzima princeza Katarina i izrazio zahvalnost na nepresušnoj energiju, koju potvrđuju Katarina i njen suprug Aleksandar.

Ovaj humanitarni događaj bio je organizovan u hotelu Kleridžis u Londonu u kom je 17. jula 1945. godine rođen Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar. Tom prilikom britanska vlada je po naređenju tadašnjeg premijera Ser Vinstona Čerčila proglasila apartman 212 jugoslovenskom teritorijom.

(Kurir.rs/J.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track