AFERA UČITELJICA IZ PAKLA: Vesna potpisala suspenziju, čeka kaznu zbog SUROVOG KOMENTARA NA FEJSBUKU!
Foto: Printscreen

Odluka

AFERA UČITELJICA IZ PAKLA: Vesna potpisala suspenziju, čeka kaznu zbog SUROVOG KOMENTARA NA FEJSBUKU!

Društvo -

Vesna Stevanović, koja je tokom boravka na rekreativnoj nastavi deci poručila "Nek crknu mamine maze", juče obavila razgovor s direktorom

Vesna Stevanović, učiteljica OŠ "Karađorđe" iz Topole, koja je jezivom porukom na svom Fejsbuk profilu zgrozila javnost i obrukala prosvetu, potpisala je juče ujutru u kancelariji direktora rešenje o suspenziji!

Podsetimo, Stevanovićeva je prethodnog ponedeljka tokom boravka na rekreativnoj nastavi u Vrnjačkoj Banji na društvenoj mreži Fejsbuk objavila fotografiju sa decom, ali uz jezivu poruku: "Nek crknu mamine maze koje bez razloga nisu sa nama", upućenu mališanima koji nisu otišli s njima na put. Ova objava uzdrmala je javnost, a čak je reagovao i ministar prosvete Mladen Šarčević.

foto: Printscreen

Nakon nekoliko osuđujućih komentara i poziva direktora škole Ivice Milivojevića, učiteljica je spornu poruku obrisala, dok fotografiju nije.

Kasnije se Stevanovićeva branila rečima da se "bahato našalila", kao i da nije maliciozna, te da ona voli decu i da nije mislila ništa loše, već je samo htela da pokaže đacima koji nisu s njima koliko im nedostaju.

foto: Printscreen

Direktor škole Ivica Milivojević kaže za Kurir da je juče ujutru obavio razgovor sa učiteljicom, kao i da se ona nije bunila i da je potpisala rešenje o suspenziji.

- Uručio sam joj rešenje o suspenziji, ona je to prihvatila i potpisala. Krenuli smo u disciplinski postupak, on je u toku. Očekujem da ćemo konačnu odluku o sankciji doneti u što kraćem, zakonskom roku.

Da li će ta odluka biti pravosnažna, da li će se ona posle žaliti školskom odboru na tu odluku, videćemo. Predočio sam joj da je očekuje sankcija, ona je svesna činjenice da će biti kažnjena. To se ne dovodi u pitanje. Biće kažnjena! - rekao je Milivojević.

Vređala zbog para Zaradila 24.000 dinara

Monstruoznu poruku koju je Stevanovićeva uputila deci mnogi su osudili, a neki roditelji koji su se javili redakciji Kurira naveli su da je učiteljica to uradila zbog novca, to jest dodatne zarade od 180 evra bez koje je ostala. Od 19 učenika drugog razreda tog odeljenja, devetoro đaka nije pošlo na rekreativnu nastavu, dok je učiteljica za osam dana boravka u Vrnjačkoj Banji dnevno zarađivala 300 dinara po učeniku, to jest za deset učenika zaradila je 24.000 dinara.

Kurir. rs/ M. Branković Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track