Najnovije vesti

DANAS U KURIRU DRUGI DEO POKLON DODATKA PROROČANSTVA OCA GAVRILA: Kada će se Srbija dići iz pepela?
Foto: Kurir

DANAS U KURIRU DRUGI DEO POKLON DODATKA PROROČANSTVA OCA GAVRILA: Kada će se Srbija dići iz pepela?

Društvo

Danas vas u dnevnim novinama Kurir drugi deo poklon dodatka Proročanstva oca Gavrila, čuvenog monaha i proroka.

Otkrivamo za kada je prorekao da će se Srbija dići iz pepela, šta će biti sa Srbima na Kosmetu, ko će biti i kako će izgledati srpski car. Ali to nije sve! Čekaju vas i čudesni lekovi oca Gavrila za telesne i duševne bolesti.

 

Monah Gavrilo rođen je kao Vitomir Antonijević 1899. godine u selu Dragovo, u Levču, oblasti u trouglu između Kragujevca, Jagodine i Varvarina. Njegovi preci bili su Rusi, izbegli pred najezdom Tatara s obala Dnjepra.

 

Pre nego što se u 88. godini zamonašio, pretrpeo je velika stradanja. Ostavši bez imanja, živeo je kao beskućnik i radio teške fizičke poslove da bi preživeo. Docnije se pribio uz Crkvu Svetog arhangela Mihaila u Jagodini i tu živeo kao crkvenjak. U Jagodini je naučio osnove pravoslavnog verovanja, pojanje, crkvenoslovenski i pravila bogosluženja. Bio je aktivan član Bogomoljačkog pokreta, već tada je imao svoju ličnu kolekciju pobožnih knjiga koje je čitao i kasnije doneo sa sobom u manastir.

 

Posle Drugog svetskog rata došao je u sukob s komunističkim vlastima, jer je javno propagirao veru građanima, posebno deci. U zatvoru je proveo četiri godine, ali nikada nije pristao da se odrekne Boga i propovedanja pravoslavne vere.

 

Otac Gavrilo umro je 1999. godine na dan Svetog arhangela Mihaila. Sahranjen je u manastiru Svetoga Luke u Bošnjanima.

 

foto: Kurir

(Kurir.rs/ /Foto: Kurir)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...