PROTEST CARGO U BEOGRADU: Protestne vožnje dok ne sednemo za sto sa predstavnicima Vlade i ministarkom Mihajlović (KURIR TV)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

krenuli od novog beograda pa sve do nemanjine

PROTEST CARGO U BEOGRADU: Protestne vožnje dok ne sednemo za sto sa predstavnicima Vlade i ministarkom Mihajlović (KURIR TV)

Društvo -

Udruženje građana registrovano za prevoz putnika CarGo protestovalo je danas vožnjom, uz zaustavljanje saobraćaja, od Štark arene na Novom Beogradu, do zgrade Vlade Srbije gde će biti okončan.

Predsednik udruženja Car go Aleksandar Vučić rekao je novinarima uoči početka protestne vožnje da će se njihovi predstavnici svakog petka okupljati i protestovati, dok ne dođe do dijaloga sa predstavnicima vlade i ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da "hajka" na CarGo nije stala, da se konstantno vrše pritisci na to udruženje, te da im se oduzimaju vozila i da su do sada oduzeta tri automobila.

Vučić kaže da to udruženje i dalje nije dobilo nikakav odgovor od Ministarstva saobraćaja.

"Čekamo da se oglasi, a do tada nastavljamo sa našim nacinom rada", rekao je Vučić i naveo da je ovo treći protest pod nazivom "Budućnost Srbije - borba protiv mafije".

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tvrdi da je CarGo od prvog dana registrovan u skladu sa zakonom i da radi u skladu sa svim zakonima, te da je u jednom momentu zakon promenjen po hitnom postuku, bez javne debate "kako bi se stalo na put, modernoj, digitalnoj aplikaciji".

Vučić kaže da za sada nisu dobili nikakvu podršku, i ali da nastavljaju da veruju u institucije, kao i da će moći da nastave da rade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track