LOPOVLUK! FILMSKA PLJAČKA ZA FILM JUŽNI VETAR: Glumac opljačkao državu za basnoslovnih OSAM MILIONA!
Foto: Vladimir Šporčić, Ana Paunković

REDITELJ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU

LOPOVLUK! FILMSKA PLJAČKA ZA FILM JUŽNI VETAR: Glumac opljačkao državu za basnoslovnih OSAM MILIONA!

Društvo -

Reditelj Miloš Avramović, koji stoji iza najgledanijeg filma prošle godine „Južni vetar“, podneo je krivičnu prijavu protiv glumca Gorana Šušljika zbog toga što je na prevaru prisvojio više od osam miliona dinara namenjenih za realizaciju tog projekta, saznaje Kurir.

„Sve opravdao“

Na ovaj način Šušljik je direktno oštetio Avramovića, ali i Filmski centar Srbije, koji im je dodelio sredstva za snimanje filma. Cela prevara je otkrivena kada je filmski reditelj, odnosno njegova firma „Režim“, od Šušljikove firme „Aj tu aj“ zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje tog filma. Kada se obratio ovoj instituciji, Avramović je saznao da je Šušljik preko svoje firme kod FCS opravdao skoro celokupan iznos dobijenog novca.

Nakon što je prikupio sve dokaze o ovoj nesvakidašnjoj malverzaciji, Miloš Avramović ih je nedavno dostavio Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi u koju je Kurir imao uvid, Šušljik je FCS ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore sa nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeni deo novca namenjenog za film „Južni vetar“.

Krivična prijava podneta je protiv privrednog društva za proizvodnju, produkciju i usluge „Aj tu aj“, kao i protiv njenog vlasnika Gorana Šušljika, jer postoji osnovana sumnja da je u uračunljivom stanju, svestan da je takvo ponašanje zabranjeno, u više navrata falsifikovao fakture sa firmama „3D video-sistem“, „Fejs ap“, „DADO DB“, „Autotaksi Milan Arnaut“ i agencijom „Diverzant“.

Goran Šušljik se pravio da ništa ne zna o celom slučaju kad smo ga pozvali
Goran Šušljik se pravio da ništa ne zna o celom slučaju kad smo ga pozvalifoto: Dokument

Lažni ugovori

- Dana 13. januara 2017. osumnjičeni su dostavili dopis FCS kojim pravdaju troškove snimanja filma „Južni vetar“ uz koji su dostavili falsifikovani ugovor zaključen sa privrednim društvom „3D video-sistem“ od 23. aprila 2015, a koji je zaključen sa navedenim privrednim društvom samo za potrebe projekta „Čizmaši“ - piše između ostalog u krivičnoj prijavi.

Ovo praktično znači da je Šušljik, producent hit serije „Koreni“, ove falsifikovane fakture i lažne ugovore prvobitno bio namenio za pravdanje troškova snimanja serije „Čizmaši“, koja je snimana tri godine ranije.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Šušljik je dostavljanjem ovih lažnih dokaza FCS stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.165.529 dinara i na taj način izvršio krivično delo falsifikovanja isprava i krivično delo prevare. Nije ovim prevarom oštećen samo Avramović, nego i FCS i država za porez.

Miloš Avramović za Kurir je potvrdio da je podneo tužbu protiv Šušljika i njegove firme, ali nije želeo da komentariše ovaj slučaj dok traje sudski postupak.

Pozvali smo i Šušljika, koji se pravio da ništa ne zna o celom slučaju. Da za slučaj mora da zna, jasno je po tome što je već učestvovao na jednom ročištu koje je prošle nedelje održano.

Prijatelj u nevolji

BIKOVIĆ SPASAO FILM

foto: Dušan Milenković

Film „Južni vetar“ možda nikada ne bi bio snimljen da nije bilo glumca Miloša Bikovića, koji je pomogao Avramoviću da nastavi snimanje tako što je ušao kao koproducent s firmom „Arhangel studio“.

Inače, Biković igra glavnu ulogu Petra Maraša u ovom ostvarenju koje je prošle godine pogledalo više od 900.000 ljudi.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

PREDSEDNIK TRAŽI Vučić: Pustite uhapšene demonstrante, neće biti pomilovani oni koji su napadali policajce i pretili testerama

SERGEJ ZAJEBAVA NAROD: Huška ljude na proteste, a na skijanje troši 10.000 E!

MRKA ODGOVARA MARIJI MILOŠEVIĆ: Marija je isfrustrirana, bolje joj je da ode na očev grob

ZLOČINAC S POTERNICE PROVOCIRA Orić: Bio sam u Srbiji, Stefanović: Laže! Odmah bi bio uhapšen

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Baja KRIJE da se razveo

SRBIN UBIJEN U JOHANEZBURGU! Kriminalni obračun u Južnoafričkoj Republici

SIMONOVIĆU PRETI OSAM GODINA ROBIJE: Bivši predsednik opštine Grocka optužen

UŽAS KOD ŽITORAĐE: Deda pregazio unuka (2) traktorom

LUKA JOVIĆ: Došlo vreme da razbijem Nemce

SLUČAJ KOD PRAVNIKA Crvena-zvezda iznela argumente za svoj zahtev, HOĆEMO TITULU IZ 1946!

SUSRET MUNDOBASKETU, ŽARKO PASPALJ ZA KURIR: Niko ne sme da odbije Srbiju!

STVARNO GENIJE! DEJAN SAVIĆEVIĆ Srbijo, vidim te na Euro 2020!

MANEKENKA U RINGU: Bokseri moraju da me slušaju!

19.03.2019.DANAS U KURIRU POKLON MOLITVA GOSPODNJA U ZLATOTISKU: Dao ju je Gospod Hristos, a naziva se i početnim rečima Očenaš

Čitava vera se zapravo zasniva na molitvi. Ona je održava i utvrđuje u privatnom i javnom životu. U hrišćanskom bogosluženju „Amin“ se izgovara na kraju svake molitve i himne kao reč potvrđivanja.

Najčešća molitva među hrišćanima jeste Očenaš. To je molitva koju je Isus izgovorio i preporučio svojim učenicima i svim sledbenicima. Dao ju je Gospod Hristos, pa se zato zove Molitva Gospodnja, a naziva se i početnim rečima Očenaš.

Ovom molitvom i iskrenim molitvenim raspoloženjem treba da se obraćamo Bogu uvek, jer je on dobar i milostiv otac svih nas.

foto: Kurir

POKLON

NE PROPUSTITE NOVI MAGAZIN STARS: Svake srede poklon u dnevnim novinama Kurir

Od sada, svake srede, samo u dnevnim novinama Kurir čeka vas poklon - magazin Stars!

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

U sredu, 20. marta, saznaćete šta krije Seka Aleksić, koja pevačica je pokušala da ubije ljubavnicu svog muža, kako izgleda žena Zdravka Čolića. Plus gole fotke Marka Miljkovića i šok intervju Bore Čorbe!

Svake srede samo uz Kurir - STARS!

foto: Kurir

(Kurir.rs/I E. - J. S. - S. T. /Foto: Vladimir Šporčić, Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track