PREMIJERKA ANA U KRAGUJEVCU: Mladim naučnicima uručila ključeve stanova, pa sela u školsku klupu (FOTO)
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vlada srbije

PREMIJERKA ANA U KRAGUJEVCU: Mladim naučnicima uručila ključeve stanova, pa sela u školsku klupu (FOTO)

Društvo -

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu su danas mladim naučnicima uručeni ključevi 84 stana koje je finansirala Vlada Srbije, od čega je tri ključa svečano uručila premijerka Ana Brnabić.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Dodeljeno je osam trosobnih, 17 jednoiposobnih i 59 jednosobnih stanova.

Među dobitnicima je i vanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku Univerziteta u Kragujevcu Pavle Mašković, koji je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je jedan od dobitnika stanova za mlade naučne radnike.

1 / 6 Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

"Ovo znači meni i mojoj porodici s obzirom da mi je supruga takođe profesor na Univerzitetu u Kragujevcu. Obezbedio sam stambeni prostor sebi, tako da će mi ovo doprineti kako boljoj volji i želji za nastavnim, tako i za naučnim radom", rekao je Mašković.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Posle dodele ključeva, premijerka je obišla Osnovnu školu "21. oktobar" gde će prisustvovati času muzičkog i srpskog jezika u digitalnoj učionici, a nakon toga će posetiti zgradu Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, gde će se obratiti mladim naučnicima koji su dobili stanove.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

U okviru posete Kragujevcu, Brnabić će, zajedno s ministarom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, posetiti opštinu Rača, gde će obići radove na izgradnji pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije "Naš med".

Osim toga, planiran je i obilazak radova na izgradnji deonice puta Rača-Lapovo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track