DR NEBOJŠA TASIĆ ZA KURIR O PREVENCIJI I LEČENJU: Međunarodni simpozijum "Sinergija nauke, prirode i stila života" uči nas kako da vitalni dočekamo starost
Foto: Printscreen/Kurir TV

U službi pacijenata

DR NEBOJŠA TASIĆ ZA KURIR O PREVENCIJI I LEČENJU: Međunarodni simpozijum "Sinergija nauke, prirode i stila života" uči nas kako da vitalni dočekamo starost

Društvo -

Nakon detaljnog razgovora i pregleda u HISPA centrima širom Srbije, lekari pacijentima preporučuju ličnu dijetu, koncept ishrane, personalizovanu fizičku aktivnost, antistres programe, efikasan koncept odvikavanja od pušenja...

Međunarodni simpozijum "Sinergija nauke, prirode i stila života", posvećen HISPA programu očuvanja zdravlja, održaće se u petak, 29. marta 2019, s početkom u 8.30 sati, u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Zahvaljujući radu medicinskog osoblja u HISPA centrima, građani širom Srbije dobili su jedan nov način lečenja, a naročito prevencije, kaže za Kurir predsednik HISPA udruženja profesor dr Nebojša Tasić.

Pojedinačna briga

- HISPA udruženje predstavlja, ne samo lekarima već i korisnicima usluga, jedinstven personalizovan i multidisciplinaran program očuvanja zdravlja. Nakon detaljnog razgovora i pregleda, u HISPA centrima širom Srbije, lekari pacijentima preporučuju ličnu dijetu, lični koncept ishrane, personalizovanu fiziku aktivnost, antistres programe, efikasan koncept odvikavanja od pušenja... Sve to je spakovano u ličnu bibliju očuvanja zdravlja kroz jedinstven HISPA program - kaže profesor Tasić.

Potpuna nega

Dodaje da on i njegov tim iz HISPA centara idu i korak dalje kako bi pacijentima pružili što potpuniju uslugu.

- Organizujemo redovne kontrole i praćenje pacijenata jer želimo da budemo uvereni da su očuvali svoje zdravlje. Tako zajedno sa njima putujemo u kvalitetnu i udobnu starost. Želimo da ljudi sada ulažu u svoje zdrave zrele godine. HISPA program predstaviće ne samo lekari i medicinske sestre već i naši HISPA partneri. To su fitnes i velnes instruktori, psiholozi, psihijatri, nutricionisti, klinički farmakolozi i drugi - kaže dr Tasić.

foto: Kurir

On podseća da je HISPA lider ne samo u edukaciji lekara i medicinskih tehničara već i u pravilnom upoznavanju građana sa kvalitetnim nefarmakološkim i farmakološkim merama prevencije i lečenja.

foto: Profimedia

Potpuna revolucija Kontrola pritiska preko aplikacije

Profesor dr Nebojša Tasić posebno izdvaja dve velike studije koje će biti pokrenute na simpozijumu "Sinergija nauke, prirode i stila života".

- Jedna je posvećena specijalnoj aplikaciji za mobilne telefone, preko koje HISPA korisnici regulišu krvni pritisak u kućnim uslovima, uz najsavremeniji aparat za krvni pritisak. I to je prvi put sada u Srbiji, može se reći da je to potpuna revolucija. Druga studija se odnosi na ulogu posebnih suplemenata, portulaka, u regulaciji glikemije kod dijabetičara - kaže profesor Tasić i dodaje da će na simpozijumu u petak biti reči o brojnim suplementima i dodacima ishrane, kao i o vodama bogatim magnezijumom važnim za očuvanje zdravlja. Simpozijum je međunarodnog karaktera, akreditovan od Zdravstvenog saveta Srbije i ima podršku Grada Beograda.

Kurir.rs/ Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track