Najnovije vesti

POMOZIMO NIKOLI DA PONOVO PROHODA, ŠANSA JE U TERAPIJI MATIČNIM ĆELIJAMA: Bio je aktivni sportista, ali je doživeo tešku saobraćajnu nesreću koja ga je paralizovala
Foto: Printscreen

budi human

POMOZIMO NIKOLI DA PONOVO PROHODA, ŠANSA JE U TERAPIJI MATIČNIM ĆELIJAMA: Bio je aktivni sportista, ali je doživeo tešku saobraćajnu nesreću koja ga je paralizovala

Društvo

Nikola Rabrenović (30) se bavio raznim aktivnostima u prirodi kao što su planinarenje, skijanje, veslanje... Nažalost, 25. aprila prošle godine doživeo je saobraćajnu nesreću na treningu prilikom vožnje bicikla.

Nije primetio kamion koji se zaustavio ispred njega i naleteo je na isti. Tom prilikom je zadobio frakture kičmenog stuba u grudnom predelu i od tada nema mogućnost pokretanja tela ispod grudnih mišića. Dijagnostifikovana mu je paraplegija.

Takođe je zadobio i prelome rebara, kao i prstiju šake, ali je to sve do dana današnjeg sanirano.

Završio je rehabilitaciju delom na VMA, a delom na klinici Dr Miroslav Zotović.

Rehabilitacija je trajala skoro godinu dana. Nikola uspeva da se osposobi za život u takvom stanju, ali je dijagnoza ostala nepromenjena. Lekari u Srbiji, u ovom stadijumu, nemaju saznanja niti metode kako bi dalje mogli da mu pomognu.

Nikola se u međuvremenu priključio sportovima koji su prilagođeni za osobe sa invaliditetom, pa se trenutno bavi košarkom u kolicima i vozi biciklo koji se pokreće rukama, a sve u cilju zdravlja i podstreka za dalji oporavak.

Jedna od metoda koje se pominju, a koja bi mogla da mu pomogne je terapija matičnim ćelijama.

Nikoli možete da pomognete tako što ćete upisati 626 i poslati SMS na 3030.

Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski račin: 160-533520-16

Devizni eur: 00-540-0002872.2

IBAN: RS35160005400002872267

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track