Najnovije vesti

UNS SAZNAJE, PJEŠČIĆ: NISAM PRETIO JANJIĆU, ZNAMO SE 25 GODINA! Pa sin mu je radio kod mene i Dragana Šolaka! Sad i prijatelje prijavljuju zarad malo medijske pažnje!
Foto: Printscreen Twitter, Printscreen YouTube, Beta/Emil Vaš

KO BALKANSKI ŠPIJUN

UNS SAZNAJE, PJEŠČIĆ: NISAM PRETIO JANJIĆU, ZNAMO SE 25 GODINA! Pa sin mu je radio kod mene i Dragana Šolaka! Sad i prijatelje prijavljuju zarad malo medijske pažnje!

Društvo

Pješčić tvrdi da nije pretio Janjiću već da mu je samo poslao SMS zbog njegovog tvita o upadu na RTS, pitajući ga šta bi bilo da su to uradili Beti
 

BEOGRAD - Nekadašnji vlasnik internet provajdera Absolut OK Bogoljub Pješčić potvrdio je Udruženju novinara Srbije (UNS) da je poslao SMS poruku glavnom i odgovornom uredniku Bete Draganu Janjiću i da je zbog toga saslušan u policiji.

Firmu Aboslut OK pre osam godina, Pješčić je prodao Draganu Šolaku, vlasniku Junajted gurpe, SBB i televizije N1.

"Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo“, piše u poruci koja je u sredu stigla na mobilni telefon Dragana Janjića.

Beta je preteći SMS prijavila policiji, ali javnosti nije saopštila da je identitet osobe koja je poruku poslala poznat uredniku i redakciji.

I Pješčić i Janjić potvrdili su UNS-u da se dugo poznaju. Pješčić negira da je pretio Janjiću i Beti, dok Janjić tvrdi da je od Pješčića dugo slušao prigovore na uređivačku politiku Bete, ali da prijavljeni SMS nije bio prigovor već pretnja koju je morao da podeli sa kolegijumom.

- Znam ko je poslao poruku. Beta je prijavila, jer se radi o pretnji Beti, a poruka je stigla na moj telefon. Poznajem čoveka jako dugo i ne znam šta se s njim dogodilo - rekao je Janjić UNS-u i potvrdio da je Absolut OK, firma u nekadašnjem vlasništvu Pješčića, bio internet provajder Bete do prodaje SBB-u.

Kako piše UNS podaci Komisije za zaštitu konkurencije iz 2014. godine pokazuju da je „Absolut OK“ (kasnije preimenovan u „Absolut solušens“) jeste deo Šolakove grupacije SBB.

Peščić je UNS-u rekao da urednika Bete zna 25 godina, da je informacioni sistem Bete razvila firma Absolut OK, da dobro zna i Janjićevog sina koji je radio u njegovoj firmi Absolut OK gde je nastavio da radi i po promeni vlasnika. Pješčić odbacuje tvrdnje da se radi o pretnji već da je do SMS poruke koju je poslao Janjiću došlo zbog Janjićevog tvita sa kojim se ne slaže. - Napisao je tvit, otprilike, da je vreme da se prekine sa tom šaradom i pričom o upadu u RTS, da je to sve obična glupost i da se to ništa nije dogodilo. I ja napišem, kakva bi reakcija Draganova bila da je samo jedan čovek došao i počeo da viče u Beti, samo jedan. Napisao sam mu poruku: "Dragane, ako se neka glupost desi u Beogradu pa izgori Beta, hoće li i onda i to biti u redu"? Posle toga sam ga pozvao i pričao sam s njim jedno 15 minuta i kažem: "Nemoj bre tako Dragane, ne možeš biti takav fašista prema kolegama. Da l’ se ti slažeš sa njima ili ne to je druga stvar, ipak su neke tvoje kolege. Ali podržavati rulju bilo koje vrste, bilo kog političkog opredeljenja za mene je neukusno’“.

(Kurir.rs/UNS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...