KORIDOR 11 UBRZO U SAOBRAĆAJU: U junu auto-putem od Beograda do Čačka
Foto: Nebojša Mandić

Najzad

KORIDOR 11 UBRZO U SAOBRAĆAJU: U junu auto-putem od Beograda do Čačka

Društvo -

Ruta Iz pravca Beograda na trasu će se ulaziti na petlji kod Bariča, odnosno kod obrenovačkog sela Mislođin

Radovi na Koridoru 11 biće završeni pre početka leta, da bi početkom juna sve bilo spremno za prve automobile!

Radovi na deonicama auto-puta na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga su praktično završeni, što znači da će građani biti u mogućnosti da za znatno manje vremena prelaze ovu razdaljinu. Auto-put u punom profilu od Obrenovca do Čačka iznosi 103 kilometra i biće pušten u rad pre početka letnje sezone, najavljuje Ministarstvo saobraćaja. - S puštanjem u saobraćaj ovih deonica, zapadna Srbija biće prvi put povezana auto-putem s Beogradom, preko Obrenovca. Što se tiče isključenja i uključenja na auto-put, iz pravca Beograda na trasu će se ulaziti na petlji kod Bariča, odnosno kod obrenovačkog sela Mislođin. Od Bariča do Preljine stizaće se za sat vremena - objašnjavaju iz Ministarstva saobraćaja i dodaju da će "do kraja godine biti završeni i radovi na deonici Surčin-Obrenovac, čime će biti kompletiran autoput na Koridoru 11".

foto: N1 Printscreen

Profesor na Saobraćajnom fakultetu dr Milan Vujanić ističe značaj puštanja auto-puta u saobraćaj: - Svaki izgrađeni auto-put građanima donosi skraćenje putovanja, manje troškove i smanjenje broja saobraćajnih nesreća. Mi na auto-putevima zarađujemo tako što novac dat za putarinu, a koji ostavljaju i stranci, koristimo za održavanje svih puteva. Cena izgradnje je nikakva u odnosu na korist koju ima država, pojedinci koji ga koriste i celo društvo u globalu.

Zorana Mihajlović Do leta tri nova auto-puta

foto: Kurir TV

Pre letnje turističke sezone imaćemo završena tri auto-puta, i to na južnom i istočnom kraku Koridora 10, kao i 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11, od Obrenovca do Preljine, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja. Takođe, najavila je da će do kraja godine biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca, nakon čega kreće izgradnja pet novih auto-puteva.

Tabela - Struktura Koridora 11 Deonica Dužina Surčin-Obrenovac 17 km Obrenovac-Ub 26,2 km Ub-Lajkovac 12,5 km Lajkovac-Ljig 24 km Ljig-Preljina 40 km Preljina-Požega 30,9 km

Kurir.rs/ M. VUJOVIĆ Foto: Nebojša Mandić, N1 Printscreen, Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track