POBEDA! VESNA TODORČEVIĆ REDOVNA PROFESORKA NA FON: Ovo ne bi bila vest da nije reč o majci troje dece kojoj su neke kolege osporavale napredovanje
Foto: Printscreen

Senat Univerziteta u Beogradu

POBEDA! VESNA TODORČEVIĆ REDOVNA PROFESORKA NA FON: Ovo ne bi bila vest da nije reč o majci troje dece kojoj su neke kolege osporavale napredovanje

Društvo -

Vesna Todorčević od juče je redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka. Tu odluku doneo je Senat Univerziteta u Beogradu.

Ovo ne bi bila jedna od udarnih vesti u medijima da nije reč o profesorki, majci troje dece, kojoj su pojedine kolege osporavale napredovanje u karijeri zbog trudničkog i porodiljskog bolovanja. Javnost je ustala zbog nepravde i sada pozdravlja odluku Senata.

Sada redovni profesor Vesna Todorčević iznela je nedavno svoj slučaj u javnost sa detaljima, a suština je da nije izabrana u redovno zvanje profesora, jer su je kolege optužile da "nema dovoljno znanja zbog trudničkog i porodiljskog".

Glasniji na današnjoj burnoj sednici bili su oni koji su kategorično bili protiv da Vesna Todorčević dobije redovno zvanje profesora. "Kandidatkinja je agresivna" i "Ovo je nečuveno" bila su samo neka od izlaganja članova sednice.

Na prethodnoj sednici ova tačka dnevnog reda je odložena i rektorat je dao dovoljno vremena veću naučne oblasti da samo reši ovaj problem. Međutim kada je trebalo da se održi konačna reč, Naučno veće bez obzira na to što je dobilo mesec dana da reši ovaj slučaj, nije uradilo ništa, a kada su pozivani od strane rektorata na razgovor, pravdali su svoje odsustvo raznim bolestima, od prehlade do visokog krvnog pritiska.

- Ovo je slučaj koji isuviše bio prisutan tamo gde ne treba da bude, molila bih u cilju razumne diskusije da se ovo danas reši, jer smo na prosloj sednici smo trazili odlaganje - rekla je danas između ostalog rekotrka Ivanka Popović.

TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track