DAČIĆ VERNICIMA ČESTITAO VASKRS: Želim da u miru, sreći, zdravlju i blagostanju proslavite ovaj najveći hrišćanski praznik
Foto: Marina Lopičić

ulaganje u zajedništvo i solidarnost

DAČIĆ VERNICIMA ČESTITAO VASKRS: Želim da u miru, sreći, zdravlju i blagostanju proslavite ovaj najveći hrišćanski praznik

Društvo -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Vaskrs srpskom patrijarhu Irineju i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra, s verom u život. U godini kada slavimo osam vekova postojanja naše Srpske pravoslavne crkve i naše duhovnosti, moramo više nego ikad stati zajedno u odbrani nacionalnih interesa našeg naroda, bez obzira da li živi u otadžbini ili u rasejanju. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, moramo zajednički raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija, kaže se u čestitki.

Dačić je podsetio da je Uskrs "vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja".

"Želim da se praznični duh razumevanja i opraštanja proširi na sve građane Srbije bez obzira na njihovu veroispovest, pol i naciju, osnažujući nas u zajedništvu kako bismo se odlučno suočili sa svim poteškoćama pred nama", poručio je Dačić.

"Sa željom da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, prevaziđemo u nadi, veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji po Julijanskom kalendaru slave Hristovo vaskrsnuće, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju proslave ovaj najveći hrišćanski praznik", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track