DAČIĆ U TELEGRAMU LAVROVU: Srbija je spremna da u okviru svojih mogućnosti pomogne bratskom narodu zbog avionske nesreće
Foto: EPA Andrej Cukic

TELEGRAM SAUČEŠĆA

DAČIĆ U TELEGRAMU LAVROVU: Srbija je spremna da u okviru svojih mogućnosti pomogne bratskom narodu zbog avionske nesreće

Društvo -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu povodom nesreće na moskovskom aerodromu Šeremetjevo u kojoj je poginulo više od 40 ljudi.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je naveo da je Srbiju potresla vest o tragičnoj pogibiji velikog broja ruskih gradjana u požaru koji je zahvatio avion Aeroflota.

"Srbija je spremna da u okviru svojih mogućnosti ukaže pomoć bratskom narodu Rusije u ovim teškim trenucima", navodi se u telegramu.

U avionskoj nesreći koja se u nedelju dogodila na moskovskom aerodromu Šeremetjevo poginula je 41 osoba, saopštio je ruski Istražni komitet.

Podsetimo, ranije su telegram saučešća predsedniku Ruske federacije Valdimriu Putinu uputili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a teelgrame su uputili i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track