ZAJEDNO ZA KUĆU KOJU ZASLUŽUJE SVAKI SUPERHEROJ: Kako da i vi podržite novu NURDOR roditeljsku kuću!
Foto: Promo

ZAJEDNO ZA KUĆU KOJU ZASLUŽUJE SVAKI SUPERHEROJ: Kako da i vi podržite novu NURDOR roditeljsku kuću!

Društvo -

Detinjstvo je najlepši period u životu govoto svakog čoveka. Svi se rado sećamo bezbrižnih dana kada nam je jedina briga bila da nas roditelji ne pošalju u kuću pre mraka, kada smo srećni trčali po blatu, kiši, suncu... Slobodni, veseli, zdravi.

Ali, šta kada se kockice drugačije slože? Zašto svi nemamo jednako i srećno detinjstvo? Zašto jedni provode dane boreći se u igricama, a drugi boreći se sa istinskim problemima, dok još u detinjstvu biju svoju najvažniju bitku - bitku za život?

Mnoga deca, umesto u parku i vrtiću sa drugarima, baš u ovom trenutku svoje detinjstvo provode u bolnicama na terapijama, a kao da to samo po sebi nije dovoljno bolno i teško, mnogi često putuju iz okoline prestonice i drugih gradova kako bi dobili šansu da ozdrave.

Kome je teže - bolesnoj deci, koja nisu svesna da su trenutno u periodu koji bi trebalo da im je najbezbrižniji, ili njihovim roditeljima, koji često ne znaju gde će pronaći novac za smeštaj u Beogradu dok su im deca na lečenju u prestoničkim bolnicama ili moraju svakog dana da odlaze tamo, kako će sve to izgurati, a pritom zadržati osmeh na licu koji moraju svakog dana da nose na licu kako bi ohrabrili dete, ali i sebe da će na kraju sve ipak biti dobro.

Srećom, pomoć stiže! Mastercard i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u saradnji sa NALED-om i Radio-televizijom Srbije, najavili su dugoročnu saradnju sa ciljem podrške deci koja vode najvažniju bitku u životu!

Prvi korak je nacionalna donatorska kampanja za obezbeđivanje nove roditeljske kuće u Beogradu, kojom će se zadovoljiti potreba za većim kapacitetima za smeštaj dece na lečenju.

Roditeljska kuća je namenjena deci i roditeljima koja nisu iz Beograda, a kako su deca na lečenju minimum godinu dana, neophodno je logistička, stacionarna, psihološka i socijalna podrška kako bi se usredsredili isključivo na oporavak dece. Roditeljska kuća nije samo smeštaj, već program sveobuhvatne brige o porodicama, koja podrazumeva svakodnevni prevoz dece na terapije i nazad, stalnu psiho-socijalnu podršku, posete volontera...

Ono što je posebno važno jeste boravak u porodičnoj atmosferi u kojoj roditelji zajedno pružaju jedni drugima oslonac i podršku. Za male superheroje je od neizmernog značaja da je to prostor prilagođen njima i njihovim potrebama, gde imaju svoje detinjstvo i gde mogu da se osećaju kao kod kuće.

Trenutno u NURDOR-ovim roditeljskim kućama u Beogradu obezbeđen je smeštaj za 13 porodica. Međutim, dve od tri kuće koje se koriste su samo privremena rešenja, zbog čega je ovaj novi projekat veoma važan, kako bi se obezbedila stabilnost i kontinuirana podrška svim porodicama kojima je potrebna.

Kako i vi da budete deo ovog važnog projekta?

Od 20. marta, svaka beskontaktna, mobilna ili onlajn transakcija napravljena Mastercard karticama na teritoriji Republike Srbije, podržaće fond koji Mastercard donira za novu NURDOR Roditeljsku kuću! Dakle, svaki put kada vi upotrebite svoju Mastercard karticu, Mastercard donira novac za ovaj neprocenjiv projekat, a vi pritom plaćate samo iznos svoje kupovine, bez dodatnih troškova!

Mastercard će takođe pružiti podršku u pogledu unapređenja organizacionih kapaciteta NURDOR-a, omogućavajući da nove tehnologije budu upotrebljene za podršku i pomoć onima kojima je to potrebno, kao i dalje aktivnosti na promociji konstantnih potreba NURDOR, a sve u cilju podizanja svesti o njihovom radu, značaju i potrebama za njihovo svakodnevno funkcionisanje i finansiranje.

Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki SUPERHEROJ je najveća do sada lokalna društveno odgovorna kampanja Mastercard-a i deo je globalne strategije održivog poslovanja ove kompanije

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track