Najnovije vesti

DŽABE STE PLAKALI PRED KUĆOM CVEĆA, OVO JE NAJVEĆA MISTERIJA STARE JUGOSLAVIJE: U kovčegu uopšte nije bilo Titovo telo?! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

OTKRIVENA GODINAMA ČUVANA TAJNA JUGOSLAVIJE

DŽABE STE PLAKALI PRED KUĆOM CVEĆA, OVO JE NAJVEĆA MISTERIJA STARE JUGOSLAVIJE: U kovčegu uopšte nije bilo Titovo telo?! (VIDEO)

Društvo

Šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

 

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito sahranjen je na veliki srpski praznik, ali i na dan Trećeg srpskog ustanka koji je vodio Dragoljub Draža Mihailović na Ravnoj gori 8. maja. Kao i sve iz njegovog života, ni sahrana maršala nije mogla da prođe bez tajni i misterija.

 

 

Najveća tajna bila je šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

 

 

Čitavu misteriju oko sahrane koja je okupila najveći broj svetskih državnika i kada na jednom mestu otvorio je svojevremeno dr Obren Đorđević nekadašnji načelnik SDB Srbije.

 

On je, naime tada izneo da telo Josipa Broza Tita nije nikada bilo u kovčegu, već da se tamo nalazio pesak.

- Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela. U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak - rekao je ranije za srpske medije Đorđević.

 

(Kurir.rs/Alo)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...