RGZ UVODI NOVI SISTEM KOJI ĆE BELEŽITI EFIKASNOST ZAPOSLENIH Direktor Drašković: Ovo će omogućiti da vidimo ko radi a ko ne! Naš prioritet je da pružimo kvalitetnu uslugu građanima
Foto: Zorana Jevtić

direktiva

RGZ UVODI NOVI SISTEM KOJI ĆE BELEŽITI EFIKASNOST ZAPOSLENIH Direktor Drašković: Ovo će omogućiti da vidimo ko radi a ko ne! Naš prioritet je da pružimo kvalitetnu uslugu građanima

Društvo -

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) donelo je Direktivu o normiranju radnih procesa u službi za katastar nepokretnosti. Akt je donet s ciljem da spreči korupciju i omogući potpunu transparentnost rada.

Direktor RGZ Borko Drašković ističe da Direktiva pokazuje nultu toleranciju rukovodstva prema neradu zaposlenih i da je podržana novim softverskim rešenjem koje onemogućava nerad. Cilj je da se se ubrza proces rada i skrati vreme rešavanje predmeta.

„Novo softversko rešenje omogućava praćenje pojedinačne efikasnosti radnika, čime se značajno poboljšava brzina rešavanja predmeta. Sistem omogućuje da se vidi ko radi a ko ne, ko namerno zadržava određeni predmet sa ciljem da primi mito, odnosno iznudi novac, a ko radi savesno i efikasno, bez usporavanja radnog procesa. Prioritet u našem radu je pružanje kvalitetne usluge građanima“, objašnjava direktor Drašković.

On dodaje da, bez obzira da li je nerad posledica nemara, neznanja, namere ili političkog delovanja, kvalitetna usluga građanima ostaje prioritet RGZ. Takođe, softver beleži i sve teškoće u procesu rada.

Direktivu o normiranju radnih procesa u službi za katastar nepokretnosti RGZ je doneo po prvi put. Normiranje bazirano na Direktivi nema za cilj samo da se kazne loši radnici, već i da se nagrade oni koji doprinose efikasnom radu institucije.

Direktor Drašković napominje da se ovim potezom jasno stavlja do znanja da RGZ vodi računa o građanima i njihovim građanskim pravima. Od primene Direktive se očekuje da nastavi trend dobrih rezultata, od kojih je za građane najvažnije već vidno skraćeno vreme čekanja na predmete, koje je u proseku smanjeno tri puta u poređenju sa vremenom čekanja pre šest godina.

„Direktiva, kao i svaka antikorupcijska mera, sigurno će izazvati otpor i nezadovoljstvo kod izvesnog dela radnika, ali mi smo je pažljivo sačinili, vodeći računa o izazovima koji mogu nastati prilikom njene primene. Svedoci smo činjenice da ovaj sistem ne štiti samo građane već i radnike, jer mali broj neradnika narušava ugled institucije i zaposlenih koji su izneli ogroman teret reformskih procesa“, zaključuje direktor RGZ Borko Drašković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track