JA SAM BANE I SA 14 GODINA SAM SE IZLEČIO OD LEUKEMIJE: Pobedio je najtežu bolest, a sada je važna podrška deci koju je zadesila ista sudbina!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Izlečenje je moguće i deca treba da znaju da na kraju tunela postoji svetlo

JA SAM BANE I SA 14 GODINA SAM SE IZLEČIO OD LEUKEMIJE: Pobedio je najtežu bolest, a sada je važna podrška deci koju je zadesila ista sudbina!

Društvo -

Zovem se Branislav Mandić, Bane, i lečio sam se pre 10 godina od leukemije kada sam imao 14. Sada sam volonter u NURDOR-u, jer dok sam se lečio, nisam poznavao nikoga ko se izlečio. To je bilo jako strašno.

Ovako je Bane iz Novog Sada iskreno pričao učenicima OŠ "Kizur Ištvan" u Subotici o svojoj boleti i ličnom paklu.

Bane je osnovcima, zajedno sa predstavnicima NURDOR-a, i majkom izlečene devojčice iz Novog Sada, ispričao svoje suočavanje sa leukemijom i zašto je važno biti dobar drug bolesnom drugu, kako i glasi naziv edukativnog časa koje je organizovalo Udruženje "Roditelji Subotice" na čelu sa Natašom Kustudić Nikoletić.

- Izlečenje je moguće i deca treba da znaju da na kraju tunela postoji svetlo. Lečio sam se dve godine i sve je prošlo kako treba uz mnogo uspona i padova, ali najveći problem je bila izolacija – rekao je Bane, student veterine, kome je trebalo pet godina da počne da govori o svojoj borbi, jer je to u Srbiji i dalje tabu tema.

Kada se razboleo, rekao je deci ovaj mladić, sreo je u bolnici devojčicu koja nije imala kosu.

- Nije imala kosu i bila je jako bleda. Upoznali smo se, ona je divna devojka i sada smo drugari, oboje smo se izlečili i smejemo se situacijama kroz koje smo prošli. Važno je da znate da se maligna oboljenja mogu izlečiti – rekao je Bane.

Kurir.rs/Blic/Biljana Vučković/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track