Najnovije vesti

NEĆE VAM BITI DOBRO OD DUGOROČNE PROGNOZE! ZA MESEC DANA ČAK 22 DANA KIŠE: Pogledajte šta nas čeka u junu! Bez kišobrana ne krećite nigde
Foto: Beta/Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

NEĆE VAM BITI DOBRO OD DUGOROČNE PROGNOZE! ZA MESEC DANA ČAK 22 DANA KIŠE: Pogledajte šta nas čeka u junu! Bez kišobrana ne krećite nigde

Društvo

Za mesec dana 22 dana kiše, 19 dana grmljavine - da, to nas čeka!


Kiša, kiša, kiša, sunce, sunce, vetar, sunce, tako bi ukratko mogla da se opiše dugoročna prognoza RHMZ-a za period od 15. maja do 15. juna.

 

 

 

foto: Printscreen RHMZ

Mesečna prognoza RHMZ-a je orijentaciona, napominje na svom sajtu Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Ipak, na njoj se vidi da nas u tom periodu, očekuje dosta kišnih dana.

 

Sličnu prognozu predviđa i AccuWeather, na čijem sajtu za mesec jun preovladava kiša i grmljavina.

 

foto: AP/Ilustracija

 

Naime, period u kome će biti nešto manje kiše, odnosno više od dva-tri vezana dana sunca je poslednja nedelja juna.

 

Ako ste ove godine planirali sunčanje, možda ipak bolje da uložite u kišobrane!

 

foto: Printscreen AccuWeather
foto: Printscreen AccuWeather

 

Srbiju je sinoć, podsetimo, pogodilo jako nevreme, praćeno jakim vetrom i gradom. U Beogradu je "tutnjalo" čitavih dva sata, a od Ivanjice do Čačka brojni voćnaci nestali su za svega osam minuta.

 

RHMZ je upozorio na nadolazeće nevreme, a upaljeni su bili i meteoalarmi. Slično vreme očekuje nas i danas. Taman kada se opustimo uz sunce, popodne nas očekuje nova tura grmljavine i pljuskovi. Trenutno je na snazi žuti meteo-alarm.

 

Po svemu sudeći, slično vreme nas čeka i u narednih mesec dana, kada bi trebalo da pada kiša čak 22 dana. Za 13 dana predvišena je i grmljavina, a za ukupno devt dana predviđa se i jak vetar.

 

(Kurir.rs/b92)

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...