IKONU SVETOG NIKOLE STAVIO JE U KOFU I SPUSTIO JE U USAHLI BUNAR: Ovo čudo priča se i prepričava već 50 godina!
Foto: Youtube Printscreen

brojna su čuda njegova...

IKONU SVETOG NIKOLE STAVIO JE U KOFU I SPUSTIO JE U USAHLI BUNAR: Ovo čudo priča se i prepričava već 50 godina!

Društvo -

Brojna su svedočenja vernika o čudima Svetog Nikole i isceliteljskim moćima molitve upućene upravo njemu...

Danas je njegov dan i sećanje na prenos njegovih moštiju iz Mire u Bari. Valja se, kažu, na današnji dan pomoliti Svetom Nikoli jer molitva njemu donosi olakšanje ne samo od raznih bolesti nego i od duševnih patnji i muka.

foto: Printskrin Youtube

Srbi ovog sveca izuzetno poštuju a o tome svedoči i činjenica da je Sveti Nikola najzastupljenija krsna slava među Srbima. On je zaštitnik lađa, moreplovaca, a kad usliši usrdne molitve, onda isceljuje i bolesne i nemoćne, slepima vraća vid, gluvima sluh, a nepokretne diže na noge...

Tako se već 50 godina priča i prepričava čudo Svetog Nikole koje je pribeležio Starac Pajsije Atonski, a koji je ovako pripovedao...

"U Iveronskom skitu, starac Nikola iz Markijanskog bratstva ispričao mi je o svešteniku koji je imao jednostavnost deteta. Jednom, kada im se bunar presušio stavio je ikonu Svetog Nikole u kofu za vodu i spustio je u bunar govoreći:

"Sveti Nikola, ti si zaštitnik mornara koji plove na vodi, ako hoćeš da upalim kandilo ispred Tvoje ikone, možeš ispuniti ovaj bunar vodom. Ti vidiš koliko nam ljudi dolazi, a mi nemamo ni hladne vode da im damo."

foto: Manastir Lepavina Printscreen

Kakvo čudo! Voda je postepeno počela da nadolazi i ikona Svetog Nikole je plutala na površini vode sve do sveštenikovih ruku koji ju je pobožno celivao i odneo u crkvu.

(Ovo čudo se dogodilo pre oko 50 godina) Starac Pajsije Atonski

(Kurir.rs/Manastir Lepavina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track