PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Građanima Srbije u najboljoj ruskoj banji i najprestižnijem letovalištu puna usluga za samo 15 dolara dnevno
Foto: BK TV

Gradonačelnik Sočija u poseti Srbiji

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Građanima Srbije u najboljoj ruskoj banji i najprestižnijem letovalištu puna usluga za samo 15 dolara dnevno

Društvo -

Soči je letnja rezidencija predsednika Rusije Vladimira Putina, mesto koje ima 300 sunčanih dana godišnje, a u kojem u istom danu kada se okupate u toplom Crnom moru, možete uzeti skije i na obližnjoj planini uživati u skijanju

Zvanična delegacija olimpijskog grada Sočija posetom Valjevu završila je višednevni boravak u Srbiji, tokom kojeg su vođeni konstruktivni razgovori s visokim državnim zvaničnicima i predstavnicima lokalne samouprave.

foto: BK TV

Posebna pažnja posvećena je razvoju odnosa sa opštinama Zapadne Srbije s akcentom na proširenje turistčike saradnje i mogućnost da srpski poljoprivrednici plasiraju svoje proizvode na tržište najvećeg banjskog lečilišta i najmodernijeg letovališta u Rusiji.

Dolazak gradonačelnika Anatolija Pahomova sa delegacijom sastavljenom od najeminentnijih imena iz turističko-privrednog života grada Sočija izazvao je veliku pažnju u Valjevu.

Goste iz Rusije dočekali su gradonačenik dr Slobodan Gvozdenović i predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, privrednici, biznismeni i predstavnici privredne komore.

Pozdravio ih je i potpredsednik Narodne skupštine Srbije Đorđe Milićević, koji je, između ostalog, napomenuo da u tom kraju živi čestit i vredan narod i da vredi ulagati u Valjevo.

Na sastanku je rečeno da grad na Kolubari ima suficit u saradnji sa Ruskom Federacijom, da još dosta prostora ima u širenju izvoznih potencijala proizvoda „Gorenja“, a posebno „Krušika“ u segmentu vojne industrije.

foto: BK TV

Valjevo kao centar Kolubarskog okruga u prilici je i da ponudi vrhunski proizvod - suve šljive, po kojima je poznato diljem planete, a koje još nisu dospele u većem obimu na prostor Rusije.

Gradonačenik Gvozdenović je svom kolegi iz Sočija darovao i grb Valjeva.

- Zaista sam impresioniran svim onim što sam čuo o Sočiju. To je jedan značajan grad u Rusiji, rekao bih ruski Monte Karlo – naglasio je Gvozdenović.

Soči je letnja rezidencija predsednika Rusije Vladimira Putina, mesto koje ima 300 sunčanih dana godišnje, a u kojem u istom danu kada se okupate u toplom Crnom moru, možete uzeti skije i na obližnjoj planini uživati u skijanju.

Nema dana da se tamo ne organizuju prestižne manifestacije, najveći spotski događaji, a u kalendar su uvrštene i trke Formule 1.

foto: BK TV

Ono što predstavlja posebnu ponudu koja deluje više nego primamljivo jeste da za malo novca građani Srbije mogu dobiti kraljevski tretman.

Soči je prestonica svih odmarališta Rusije.

Naši turoperatori su predložili kolegama u Srbiji organizovanje turističke razmene. Kada se to desi, onda će biti uspostavljena i direktna avionska linija iz Beograda do Sočija.

To su svega dva sata leta. Predložili smo veoma povoljne i veoma prihvatljive uslove za građane Srbije - programe lečenja i oporavka od oktobra do maja po ceni od 15 evra po danu!

U tu cenu je uključeno sve - boravak u sanatorijumu, pun pasion, banjski tretmani.

Kao gradonačelnik Sočija mogu da vam garantujem potpunu bezbednost i vrhunski konfor - istakao je Anatolij Pahomov.

Inače, inicijativa o uspostavljanju saradnje između crnomorskog grada sa gradovima u Srbiji i otvaranje avionske linije potekla je od narodnog poslanika Dragomira J. Karića, člana Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Rusije. Posebno su svoj ineteres u tome pronašli osim Valjeva, Čačak i Užice u kojima je ruska delegacija boravila u utorak.

Sve što je organizovao prethodnih dana, od susreta Anatolija Pahomova sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković, potpredsednikom srpskog parlamenta Vladimirom Marinkovićem, ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, generalnim sekretarom predsednika Aleksandra Vučića Nikolom Selakovićem, pomoćnikom gradonačenika Beograda Andrejom Mladenovićem i mnogim drugim ličnostima iz javnog života naše zemlje - potvrđuje stratešku sradnju Srbije i Rusije koju veoma uspešno neguju predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić. Ovakav vid regionalnog povezivanja uvek potencira i Bogoljub Karić, predsednik PSS - BK i predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track