Najnovije vesti

OD PONEDELJKA SE SPREMITE ZA MUNJE I GROMOVE: Vadite jakne jer sledi naglo zahlađenje
Foto: Nebojša Mandić

Prognoza

OD PONEDELJKA SE SPREMITE ZA MUNJE I GROMOVE: Vadite jakne jer sledi naglo zahlađenje

Društvo

Nema predaha! Kiša, munje i gromovi će se nastaviti posle kratkog letnjeg vikenda. Već su se danas navukli oblaci i očekuju nas kiša, pljuskovi i grmljavina.

Kako za Kurir navode meteorolozi, duvaće i slab do umeren jugoistočni vetar.
- Minimalna dnevna temperatura biće 15 stepeni, maksimalna dnevna 21, na zapadu do 29, a na jugoistoku Srbije i u Beogradu 23 - kaže za Kurir Đorđe Đurić, meteorolog "Veder tu ambrele".

 

Utorak kišni


Prema njegovim rečima, u Srbiji će se u utorak nastaviti istovetno vreme kao što je to bilo danas - ponegde sparno i nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

 

- Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Maksimalna temperatura u utorak će biti od 24 do 30 stepeni. U Beogradu će biti 27 stepeni. Dok će minimalna dnevna biti 18 stepeni - navodi on.

foto: Marina Lopčić

Pad temperature

 

- U sredu se očekuje malo svežije vreme, promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu, ali i dalje toplo i sparno. Maksimalna dnevna temperatura će biti 26 stepeni, a minimalna 15 - dodaje Đurić.

 

Od dodaje da nam u četvrtak sledi dosta svežije, pa će maksimalna temperatura iznositi 14 stepeni, a minimalna 12.

 

- Vreme će biti promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Dok će u petak biti osetno svežije, promenljivo oblačno, sa uslovima za kišu i grmljavinu, maksimalna temperatura od 14 na zapadu Srbije do 21 na severu. Tokom sledećeg vikenda očekujemo uglavnom suvo i toplije vreme - naglašava Đurić.
 


Kurir.rs/ N.Tomašević

Foto: Nebojša Mandić 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...