FIJATOV SUV TERENAC IZ ŠUMADIJE: Proizvodnja na bazi punta ili tipa
Foto: Profimedia

FIJATOV SUV TERENAC IZ ŠUMADIJE: Proizvodnja na bazi punta ili tipa

Društvo -

Spremnost montažnih traka za serijsku proizvodnju novog modela proveravaće se, kako se navodi, već krajem ove godine, kako bi novi model u punom kapacitetu, mogao da se proizvodi 2020. godine

BEOGRAD - Operativnom menadžmentu kompanije "Fijat-Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu su kolege iz Torina nezvanično saopštile da eventualno spajanja FKA i "Renoa" neće suštinski uticati na plan rada fabrike u centru Šumadije do 2022. godine.

Spremnost montažnih traka za serijsku proizvodnju novog modela proveravaće se, kako se navodi, već krajem ove godine, kako bi novi model u punom kapacitetu, mogao da se proizvodi 2020. godine.

Parametri za proizvodnju novog automobila koji su se u više navrata proveravali na montažnim trakama u Kragujevcu, ukazuju da "Fijat" u ovoj fabrici planira da proizvodnju SUV terenca, najverovatnije na bazi "punta" ili modela "tipo".

Za sve učestalije medijske dezinformacije o radu i opstanku ove kompanije u Srbiji, članovi operativnog menadžmenta nezvanično kažu da bi bile smešne da ne unose zabrinutost među radnike.

Podsećaju da su čelnici kompanije u drugoj polovini 2018. godine zaposlenima jasno saopštili da je fabrika u Šumadiji "obuhvaćena" planom proizvodnje ove grupacije u narednih pet godina, te da su neozbiljne tvrdnje da će neko zatvoriti najmoderniju fabriku u grupaciji, u koju je uloženo skoro milijardu i po evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track