POMOZIMO NOVAKU DA NE OSLEPI, IMA VREMENA SAMO DO 10. JUNA! Za lečenje hitno potrebno 200.000 dinara, ako ne ode na terapiju, izgubiće vid!
Foto: Printscreen

HUMANITARNA AKCIJA

POMOZIMO NOVAKU DA NE OSLEPI, IMA VREMENA SAMO DO 10. JUNA! Za lečenje hitno potrebno 200.000 dinara, ako ne ode na terapiju, izgubiće vid!

Društvo -

Dečaku Novaku Milojeviću (10) iz sela Rudare kod Prolom Banje, koji boluje od ambliopije oba oka, hitno je potrebno lečenje na klinici "Eliksir" u Novom Sadu ili bi, u suprotnom, mogao potpuno da oslepi.

Za desetodnevno lečenje dečaka na ruskoj klinici "Eliksir" i troškove boravka u hotelu sa jednim od roditelja neophodno je 200.000 dinara, pa roditelji mole sve humane ljude koji imaju mogućnosti da im pomognu da dečaku sačuvaju vid.

- Bolest je Novaku otkrivena kada je pošao u prvi razred osnovne škole. Lekari u Boru, gde smo tada živeli, utvrdili su da boluje od ambliopije oba oka. Bolest od koje vremenom može potpuno da se oslepi razvijala se sve više i više. Lečio se na Dečjoj klinici u Tiršovoj i Klinici u Pasterovoj u Beogradu, ali tu nije bilo nikakvog pomaka, pa smo pomoć potražili od lekara klinike "Eliksir". Lečenje laserskom akupunkturom i specijalne injekcije koje prima u okviru lečenja koštaju 70.000 dinara, plus troškovi za hotel za 10 dana. Lečenje je napredovalo dobro, ali nismo imali novca da plaćamo sve troškove, pa smo lečenje prekinuli - kaže Miroslav Milojević, dečakov otac.

foto: Printscreen

On dodaje da zbog prekida terapije, koja mora da se ponavlja na svaka tri meseca, Novak sada vidi samo pet odsto na oba oka, zbog čega ne može ni da ide u školu.

- Ukoliko do 10. juna ne ode na lečenje, Novak će potpuno ostati bez vida. Ako bi otišao na terapiju, vid bi mu se povratio i mogao bi ponovo da ide u školu - očajan je Miroslav.

Svi koji žele da pomognu da Novak ode na terapiju i povrati vid mogu da uplate novac na dinarski račun u Komercijalnoj banci na ime Novak Milojević, broj računa: 205-9011005904581-50.

Humani ljudi koji žele da pomognu Novaku mogu da se jave i njegovom ocu Miroslavu na telefon 061/30-50-252.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track