Najnovije vesti

POČINJU PRIJEMNI ISPITI: Talentovani učenici sutra polažu prijemni ispit za specijalizovana odeljenja
Foto: Marina Lopičić

PRVI PUT SE OTVARAJU SPECIJALIZOVANA ODELJENJA U GIMNAZIJAMA

POČINJU PRIJEMNI ISPITI: Talentovani učenici sutra polažu prijemni ispit za specijalizovana odeljenja

Društvo

Talentovani učenici koji žele da upišu specijalizovana odeljenja za IT, biologiju i hemiju i matematiku u gimnazijama, sutra polažu prijemni ispit.

 

Ove godine po prvi put otvaraju se specijalizovana odeljenja u gimnazijama za učenike koji imaju afiniteta prema biologiji i hemiji u kojema će posebna pažnja da bude posvećena izućavanju tih nauka. Prijemni u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima zakazan je za sutra i u nedelju, a oni koji žele da se posvete prevashodno fizici, računarstvu i informatici ispit polažu 2. juna. Baletske škole kandidate proveravaju od 2. do 4. juna.

 

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji je od 1. do 3. juna. Preliminarni rezultati prijemnog ispita u matematičkim i filološkim odeljenjima, odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni u sredu, 5. maja.

 

Učenici koji su polagali u prijemni u umetničkim, baletskim i muzičkim školama preliminarne rezultate će saznati 6. maja. Podnošenje i rešavanje eventualnih žalbi zakazano je za četvrtak, 6. maja, da bi konačni rezultati prijemnih ispita bili objavljeni u petak, 7. maja.

 

Svi učenici osmog razreda, uključujući i one koji upisuju specijalizovana odeljenja u gimnazijama, polažu završni ispit, odnosno test iz srpskog (maternjeg) jezika, u ponedeljak 17. juna, test iz matematike 18. juna i kombinovani test u sredu, 19. juna.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...