IZDAVAČKA KUĆA "KLET": Laž je da stranci pišu srpske udžbenike
Foto: Nebojša Mandić

Tradicija

IZDAVAČKA KUĆA "KLET": Laž je da stranci pišu srpske udžbenike

Društvo -

Trud Naš zajednički cilj je da knjige budu kvalitetne, a autori i recenzenti naših izdanja su ugledni srpski profesori, naglasila je Gordana Knežević

Laž je da stranci pišu naše udžbenike! Naš zajednički cilj je da udžbenik bude kvalitetan, autori i recenzenti naših udžbenika su ugledni profesori sa srpskih univerziteta. Sva naša izdanja prate program koji je propisao Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i imaju odobrenje Ministarstva prosvete, poručili su iz izdavačke kuće "Klet".

Direktorka izdavačke kuće "Klet" Gordana Knežević Orlić rekla je na konferenciji za medije da neće dozvoliti da se pojedinci iznošenjem laži bore protiv njihovog kvaliteta. - Ono u čemu smo mi dobri jesu i štampani i digitalni udžbenici. Ništa se ne radi u inostranstvu, sve se radi ovde. Mi smo domaća izdavačka kuća, naš osnivač jeste izdavačka kuća "Klet", koja postoji više od sto godina u Nemačkoj. Mi smo jedan veliki obrazovni sistem i deo smo te velike porodice koja se trudi da ima najbolje autore i izdanja - istakla je Kneževićeva.

Ona je naglasila da se svaki njihov udžbenik stvara timskim radom u koji su uključeni i nastavnici. - Isto je i sa digitalnim udžbenicima, mi ne pravimo šarene laže. Trudimo se da motivišemo dete da uči, ali i da se nastavniku olakša, a tome služe i naše didaktičke kutije. U toku je odabir udžbenika za drugi i šesti razred i zato neki pokušavaju da nas oblate - podvukla je ona. Prof. dr Marko Šuica, urednik za istoriju izdavačke kuće "Klet", istakao je da su svi udžbenici rađeni po standardima i cilju obrazovanja, te da ne postoji nikakva strana intervencija.

Ivan Perić Ulažemo u razvoj

Ivan Perić, direktor razvoja izdavačke kuće "Klet", naglasio je da izdavačka kuća ne iznosi novac iz naše zemlje, već da profit ulaže u nova stvaranja, a pre svega u digitalne udžbenike. - To što mi onim školama koje odaberu naše udžbenike poklanjamo didaktički materijal nije mito. To se koristi u nastavi i to koriste svi učenici. Uz naše udžbenike učenici dobijaju i besplatne kodove sa didaktičkim materijalima koji se nalaze u elektronskim udžbenicima - rekao je Perić.

Kurir.rs/ M. B.

Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track