FOTOGRAFIJA UPOZORENJA IZ GRDELIČKE KLISURE ZAPALILA TVITER! Koridori Srbije: Nema promena, nema razloga za paniku! Pogledajte FOTO
Ilustracija, Foto: Prinrscreen

sigurno

FOTOGRAFIJA UPOZORENJA IZ GRDELIČKE KLISURE ZAPALILA TVITER! Koridori Srbije: Nema promena, nema razloga za paniku! Pogledajte FOTO

Društvo -

Povodom spekulacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a koje dovode u pitanje bezbednost novootvorene deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru, Koridori Srbije obaveštavaju javnost da je pomenuta deonica sigurna i bezbedna za odvijanje saobraćaja.

Naime, fotografija iz Grdeličke klisure na kojoj se vidi deo Kosine 2, ponovo je pokrenula polemiku i zabrinutost na Tviteru. Prema komentarima kod mnogih postoji bojazan da je moguće obrušavanje dela zemlje i to iznad jednog od tunela u ovoj klisuri.

Iako se sa fotografije ne može sa sigurnošću reći šta se tačno zbiva u Grdelici, veliki broj ljudi poziva nadležne da reaguju.

Koridori Srbije su se oglasilii tvrde:

“Na fotografiji koja se deli na društvenim mrežama, a na kojoj je prikazana Kosina 2, postavljena je zaštitna mreža u septembru 2018. godine i od tada se nije pomerila. Upravo iz razloga bezbednosti i dodatne stabilizacije, izgrađena je i zaštitna galerija ispred pomenute kosine”, navodi se u saopštenju Koridora Srbije.

Dodaju da se svakodnevno vrše merenja i stalan monitoring stabilnosti i pomeranja svih kosina, odnosno potpornih konstrukcija i da redovna merenja ukazuju na to da su sve kosine stabilne.

“Kao što je ranije najavljeno, radovi na dodatnoj stabilizaciji kosina neće uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja. Ovim putem još jednom apelujemo da se ovakve dezinformacije ne šire u javnosti kako učesnici u saobraćaju, uključujući i strane državljane, ne bi bili dovedeni u zabludu da pomenuti autoputni pravac nije bezbedan”, zaključuju u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track