VLADA ĆE POMOĆI POPLAVLJENIMA, NEDIMOVIĆ NAJAVIO: Napravićemo program podrške, zbog uginulih životinja vršimo dezinfekciju
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić

oko 3.000 hektara pod vodom

VLADA ĆE POMOĆI POPLAVLJENIMA, NEDIMOVIĆ NAJAVIO: Napravićemo program podrške, zbog uginulih životinja vršimo dezinfekciju

Društvo -

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je zbog poplava koje su pogodile pojedina mesta u Srbiji oko 3.000 hektara zemlje pod vodom.

Nedimović je kazao da će Vlada Srbije napraviti program podrške za privatnu svojinu, a što se tiče stoke, naveo je, i to će biti iskompenzovano.

"Najteža situacija je u Kraljevu. Mi smo u stalnom kontaktu sa gospodinom Terzićem, tamo smo poslali mašine", rekao je Nedimović i dodao da je u Kraljevu ugroženo 464 objekata.

Dodao je se na mestima gde su uginule životinje radi dezinfekcija kako ne bi došlo do zaraze.

Prema njegovim rečima, ono što je sanirano 2014. godine tu nije bilo problema, i objasnio da poplave nisu napravile reke, već bujični potoci.

"Sa planina je zbog velikih količina padavina sišla voda i završila ili u gradovima ili u selima", rekao je ministar.

Zbog toga je, kaže, u 11 lokalnih samouprava koje su najteže pogođene poplavama doneta odluka o proglašenju elementarne nepogode.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Hepi)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track