RONE U DUBINE, PENJU SE NA DRVEĆE, KROVOVE: Ovo su heroji koji spasavaju životinje u nevolji! Sada je njima POTREBNA POMOĆ
Foto: Printscreen/Youtube

humano

RONE U DUBINE, PENJU SE NA DRVEĆE, KROVOVE: Ovo su heroji koji spasavaju životinje u nevolji! Sada je njima POTREBNA POMOĆ

Društvo -

Životinje često upadaju u najrazličitije situacije – od ptica upletenih u najlone ili kese do pasa i mačaka na krovovima, u šahtu i zaleđenom jezeru.

Iz tih situacija ne bi mogle da se spasu bez pomoći obučenih profesionalaca, među kojima je i tim Animal Rescue Serbia (ARS) kojima nedostaje oprema kako bi pomogli životinjama u nevolji.

"Oprema koju koristimo ima svoj vek trajanja, a timovi se konstantno šire, zbog čega nam je potrebna vaša pomoć. Nakon više od 1.000 poziva i spasavanja, oprema koju posedujemo je pohabana, a prioritet podrazumeva osnovni komplet opreme koji čine pojas, uže, šlem, penjalice, spuštalice, karabineri, gurtne…Oni nam služe da se bezbedno popnemo na jako visoke ili spustimo na jako duboke lokacije, sa lakoćom dođemo do životinja i zavučemo se na najnepristupačnija mesta na kojima se nalaze životinje", navode iz ove organizacije i dodaju:

"Smatramo da se humanost jednog društva procenjuje na osnovu odnosa prema najugroženijima, a tu spadaju i životinje, kao i da paralelno treba pomagati sve ugrožene kategorije, jer pomoć životinjama ne isključuje pomoć ljudima. Radeći ovaj posao, naš tim spasilaca pomaže i svim ljudima koji bi u pokušaju spasavanja mogli ugroziti svoje ili tuđe živote zbog nedostatka potrebnog znanja i veština. Pored toga, rasterećujemo brojne postojeće službe poziva za pomoć u situacijama u kojima oni ne mogu da se posvete zbog nedostatka specijalizovane opreme i obučenih spasilaca".

ARS je inače prva zvanična, neprofitna i volonterska organizacija za spasavanje životinja u Srbiji iz situacija gde im je ugrožen život, a pristup mestu na kome se životinja nalazi je otežan, rizičan, komplikovan ili nije moguć na uobičajen način.

Pogledajte OVDE kako možete da podržite njihovu kampanju!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track