Najnovije vesti

„RUBINOVA“ VINA SA PEČATOM – PUTUJU U KINU: Posle uspešnog nastupa na upravo završenom i veoma značajnom Sajmu u Ningbou
posetioci Sajma probaju srpska vina, Foto: Promo

„RUBINOVA“ VINA SA PEČATOM – PUTUJU U KINU: Posle uspešnog nastupa na upravo završenom i veoma značajnom Sajmu u Ningbou

Društvo

Srpski „Rubin“, posle nastupa na upravo završenom Međunarodnom sajmu kineske robe široke potrošnje, u Ningbou, još jednom je dokazao, da domaće vinarije, smelo krče put i na druge kontinete.

Mada prisutan na kineskom tržištu, “Rubin”, ovog puta, izabran, između vise od 500 izlagača, stazu će do novih, odabranih I ozbiljnih kupaca utabati vrhunskim VINIMA SA PEČATOM, sa geografskim poreklom, vise puta nagrađivanim na takmičenjima širom sveta, a nekoliko ugovora već je potpisano I kreću prve isporuke ka Aziji.

-Prve isporuke VINA SA PEČATOM upravo kreću I od ove saradnje očekujemo mnogo, kako za “Rubin”, tako I za našu zemlju, kad je u pitanju izvoz domaćih brendova – rekla je Danijela Jovanović, generalni direktor “Rubina”, iz kojeg se u budžet Republike Srbije, na ime akciza I doprinosa slije blizu deset miliona evra godišnje. – Pokazali smo da moderna firma, poput naše vinarije, može da bude lider u zemlji, regionu, ali I sire. Raduje nas što je Kina prepoznala naš kvalitet, ali I druge zemlje, čime nam se dalje krči put ka vrhu vinske karte sveta.

predstavnici Rubina potpisuju ugovor o saradnji
predstavnici Rubina potpisuju ugovor o saradnjifoto: Promo

“Rubin” ponosno nosi epitet najvećeg proizvođača alkoholnih pica u Srbiji i regionu, ali, kao i svaka firma sa vizijom, ide korak dalje, okreće se proizvodnji vina za one sa istančenim ukusom, jer, valja napomenuti, jedan je od malobrojnih, koji na bocama vina ima ljubičastu markica, dobijenu od Ministarstva poljoprivrede i na osnovu koje potrošači mogu da prepoznaju da se radi o vrhunskom vinu.

- Ljubičasta markica je garant kvaliteta i porekla vina, to je oznaka za najviši kvalitet– objasnila ie Danijela Jovanović I dodala: Na 18 lokacija u Srbiji, “Rubin” ima najveće površine pod vinogradima u rodu u Srbiji, koji se prostiru na 1.200 hektara. Još osamdesetih godina prošlog veka, zaposleni u “Rubinu” su uvideli značaj geografske zaštite, i danas, ova kompanija ima najveći broj vina sa geografski zaštićenim poreklom. Potvrda ovome jeste i dodela ljubičaste plakete za Rubinova vina..

Učešćem na sajmu, s ciljem unapređenja saradnje Kine i zemalja Centralne i Istoične Evrope, među kojima je I Srbija, “Rubin” je napravio poseban iskorak, pre svega svojim vrhunskim VINIMA SA PEČATOM, sa geografskim poreklom, a poznavaoci pića, odlučili su se mahom za srpske nosioce priznanja “AVC Viena” jednog od najznačajnijih takmičenja u kvalitetu vina u Evropi, odobrenog od Evropske unija, sa ciljem nagrađivanja najboljih vina. Takođe, upućeni su I da su vina “Rubina” dokazala svoj kvalitete I na najvećem sajmu vina u Šangaju, takmičenju vinara u Londonu – Decanter, ali I istaknutom međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića u Diseldorfu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...