STEFANOVIĆ S FLESENKEMPEROM: Dobra saradnja Srbije i Saveta Evrope u borbi protiv trgovine ljudima i sprečavanju torture (FOTO, VIDEO)
Foto: MUP Srbije

sastanak

STEFANOVIĆ S FLESENKEMPEROM: Dobra saradnja Srbije i Saveta Evrope u borbi protiv trgovine ljudima i sprečavanju torture (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i sprečavanja torture.

foto: MUP Srbije

Stefanović je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova ispunjava preporuke GRETA u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i da pripadnici MUP-a sa posebnom pažnjom brinu o pravima i bezbednosti žrtava trgovine ljudima.

foto: MUP Srbije

On je istakao i da je MUP uložio velike napore da se unapredi položaj dovedenih i zadržanih lica, kao i da je ovo Ministarstvo veoma posvećeno usklađivanju pravnog okvira i poboljšanju uslova u prostorijama za zadržavanje.

Flesenkemper je ocenio saradnju Kancelarije Saveta Evrope sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije kao veoma dobru, istakavši da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz nastavak postojećih i druge planirane projekte.

On je poručio da će Savet Evrope u okviru programa "Horizontalni program podrške Zapadnom Balkanu i Turskoj" nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, tako i u cilju unapređivanja položaja dovedenih i zadržanih lica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track