Najnovije vesti

VOJNI SINDIKAT SRBIJE POTPISAO SPORAZUM SA MINISTARSTVOM ODBRANE: Posle dva meseca prevaziđene nesuglasice, ugovoreni uslovi za rad
Foto: Kurir/Vlada Srbije/VSS

pregovorima posredovala premijerka ana brnabić

VOJNI SINDIKAT SRBIJE POTPISAO SPORAZUM SA MINISTARSTVOM ODBRANE: Posle dva meseca prevaziđene nesuglasice, ugovoreni uslovi za rad

Društvo

U Ministarstvu odbrane potpisan je sporazum o prostorno-tehničkim i drugim uslovima za rad Vojnog sindikata Srbije (VSS) koji je najbrojniji sindikat u odbrani.

Dvomesečnim pregovorima Ministarstva odbrane i VSS posredovala predsednica Vlade Ana Brnabić

Sporazum su potpisali državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

foto: Kurir/Vlada Srbije/VSS

- Ovim sporazumom, uz posredovanje Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, pored prostorno-tehničkih i drugih uslova neophodnih za rad centrale i više od 50 podružnica prvog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije, prevaziđene su i mnoge nesuglasice u odnosima sa Ministarstvom odbrane, koje su ozbiljno ometale delovanje VSS i zbog kojih smo bili primorani na nepopularne metode borbe za svoja prava garantovana međunarodnim konvencijama i zakonima - kaže se u saopštenju VSS.

Ovim gestom Vlade Republike Srbije, navodi se dalje, napravljen je značajan iskorak ka istorijskom potpisivanju prvog u istoriji kolektivnog ugovora za zaposlene u delatnosti odbrane čijim pregovorima se pristupa narednih meseci i koji će značajno poboljšati radni, socijalni i materijalni status zaposlenih u Vojsci Srbije.

- Zahvaljujemo se predsednici Vlade, Ani Brnabić, koja je imala razumevanja i strpljenja za probleme i potrebe pripadnika naše vojske i koja je njihovom rešavanju u proteklim dvomesečnim prilično teškim pregovorima pristupila krajnje racionalno i državnički odgovorno, pri čemu je insistirala na međusobnom razumevanju i poštovanju zakona - saopštio je VSS.

Sindikalci ističu da će se u „u narednoj fazi pregovora u atmosferi međusobnog razumevanja doći do istorijskog dogovora za srpske vojnike u rešavanju njihovih problema“ - Ističemo da je Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije kao i do sada ispred sebe postavio dve svetinje - državne interese Srbije i srpskog vojnika. Vojni sindikat Srbije se zahvaljuje svojim članovima na nesebičnoj podršci i razumevanju problema kroz koje je Vojni sindikat Srbije prolazio u proteklom periodu- kaže se u saopštenju posle potpisivanja sporazuma sa Ministarstvom odbrane.

(Kurir.rs/D.Ilić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...