Zukorlić vernicima: Ustezati se od svih poriva

Mesec ramazana

Zukorlić vernicima: Ustezati se od svih poriva

Društvo -
Ramazanski post najbolji je način discipliniranja spostvenog nefsa (strasti) čime se osigurava ispravnost i uspravnost čoveka i dominacija pozitivnog, uzvišenog nad negativnim, prizemnim u čoveku, poručio u ramazanskoj čestitki glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić

NOVI PAZAR - Kvalitet i snaga čoveka meri se prema njegovoj sposobnosti da se ustegne od udovoljavanja strastima, porivima, požudama i drugim biološkim potrebama, poručio je u ramazanskoj čestitki glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

"Postač ramazana potvrđuje svoju duhovno-moralnu vrednost čime opravdava ulogu Alahovog namesnika na Zemlji", dodaje se u čestitki.

"Ramazanski post najbolji je način discipliniranja spostvenog nefsa (strasti) čime se osigurava ispravnost i uspravnost čoveka i dominacija pozitivnog, uzvišenog nad negativnim, prizemnim u čoveku", dodaje se u Zukorlićevoj čestitki.

"Ustezanjem od jela, pića i drugih užitaka od zore do izlaska sunca, postač oživljava osećaj plemenitosti, humanosti, solidarnosti i odgovornosti. Ramazanski postači su najveći pobednici", poručio je Zukorlić, a njegovu čestitku pročitao je zamenik predsednika Mešihata IZ u Srbiji Rešad Plojović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track