Najnovije vesti

VLADA JAPANA DONIRALA KC 83.000 EVRA ZA APART ZA HOLONGOSPOKOPIJU: Ogromna pomoć za celu Srbiju (FOTO)
Foto: Tanjug/Tanja Valič

veliki značaj za pacijente

VLADA JAPANA DONIRALA KC 83.000 EVRA ZA APART ZA HOLONGOSPOKOPIJU: Ogromna pomoć za celu Srbiju (FOTO)

Društvo

Vlada Japana obezbedila je oko 83.000 evra od koje je za Kliniku za gastroenterlogiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije kupljen apart za holongospokopiju, koji će znatno pomoći u radu ove klinike, rekao je direktor KC dr Milika Ašanin na danas održanoj svečanosti primopredaje.

Donacija Vlade Japana se dodeljuje u okviru "Projekta obezbeđivanja medicinske opreme Klinici za gastroenterlogiju i hepatologiju u Beogradu", a kao podrška unapređenju zdravstvene zaštite u Republici Srbiji.

foto: Tanjug/Tanja Valič

U KC Srbije dolaze ljudi iz unutrašnjosti, rekao je Ašanin i dodao da ovaj aparat je velika pomoć za celu Srbiju.

"Procedurom holongoskopije će biti urađen neposredan uvid u žučne puteve koja će omogućiti proširenje dijagnostičkih mogućnosti, uzimanje biopsije, proširiti terapijske mogućnosti, a to znači da se određene osptrukcije reše implantacijom endoproteza ili čak izvlačenja i uklanjanja velikih kamenaca u žuču", kaže Ašanin.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Ambasador Japana u Srbiji, Djunići Marujama, rekao je da će donirana oprema poboljšati rad, ne samo na klinici za gastroenterologiju i hepatologiju, već će imati veliki značaj za pacijente koji dolaze iz cele Srbije.

Pomoćnica ministra zdravlja, dr Danijela Urošević rekla je da pacijenti koji dođu na ovu kliniku će biti tretirani kao u svim velikim svetskim zdravstvenim ustanovama.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine dosegao je 14 miliona evra.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 508 miliona evra.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...