MLADEN ŠARČEVIĆ: Tri žene učestvovale u provali maturskih testova, imali smo scenario i rezervne testove za ovakav slučaj
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

ponudio ostavku

MLADEN ŠARČEVIĆ: Tri žene učestvovale u provali maturskih testova, imali smo scenario i rezervne testove za ovakav slučaj

Društvo -

BEOGRAD - Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, iz škole u Zemunu, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je za RTS rekao da je test uzet, dat drugoj osobi preko vajbera, da je snimljen i dalje dat jednoj osobi koja se bavi medijima.

Šarčević je istakao da su ljudi provereni i da je policija uradila svoj deo posla.

Ponudio sam ostavku svojim šefovima ali nije ovo Hag pa da postoji komandna odgovornost

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je večeras da je svojim "šefovima" ponudio ostavku na tu funkciju posle afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature ali i dodao da "nije ovo Haški tribunal pa da postoji komandna odgovornost".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tanjug/Rade Prelić

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je rekao da su tri žene učestvovale u lancu u kom je po njegovim rečima, "iz jedne škole u Zemunu uzet test koji je potom snimljen i poslat osobi koja se bavi medijima".

"Izvinjavam se svim đacima i roditeljima ali i mom timu. Imamo scenario za ove stvari, sutra i prekosutra ću dati rezervne varijante testova", rekao je Šarčević.

On je naveo da je projekat mature kako se radi u poslednjih osam godina "sam po sebi rizičan" ali i dodao da se "pravila igre ne mogu menjati tokom same igre".

"Uvek se ovakva situacija dramatizuje a mi smo sprečili lavinu loših dogadjaja", dodao je Šarčević.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track