I REZERVNI TEST JE PROVALJEN? Objavljene fotografije na društvenim mrežama, autori tvrde da je ovo dokaz da su rešenja bila poznata pre polaganja testa (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

mala matura

I REZERVNI TEST JE PROVALJEN? Objavljene fotografije na društvenim mrežama, autori tvrde da je ovo dokaz da su rešenja bila poznata pre polaganja testa (FOTO)

Društvo -

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije s navodnim rešenjima kombinovanog testa koji su mali maturanti polagali danas.

S obzirom da su pitanja i rešenja pisana latinicom i bez kukica, pretpostavlja se da je test prekucan na brzinu.

Na fotografiji je zaokuženo navodno prvobitno vreme objave na Fejsbuku, a to je pre polaganja testa.

foto: Printskrin/Instagram

Podsetimo, učenici koji su završili osmi razred osnovne škole danas su od 9 do 11 polagali kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije.

Inače, jedna grupa učenika osmog razreda i deo njihovih roditelja okupili su se danas ispred Ministarstva prosvete u znak protesta zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, a zahtevaju da se poništi dosadašnje testiranje i da se generalno ukine polaganje male mature.

Na protestu svršenih osnovaca, dve majke ušle su u Ministartvo prosvete i predale zahtev za prijem kod ministra Mladena Šarčevića.

U međuvremenu, MUP je saopštio da je uhapšen I. S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track