Najnovije vesti

VUČIĆ PORUČIO SA SAJMA NAORUŽANJA: Srbija dobija 9 helikoptera! Danas smo preuzeli prvi!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

ponosan

VUČIĆ PORUČIO SA SAJMA NAORUŽANJA: Srbija dobija 9 helikoptera! Danas smo preuzeli prvi!

Društvo
15:53h

Predsednik Srbije Aleksandar Vucič izjavio je danas da je ponosan na našu zemlju, jer je izasla iz krize i postala pouzdan partner svetskim kompanijama, poput Erbasa, od kojeg je danas preuzela prvi od devet helikoptrera H145M.

Vucičh je na sajmu naoružanja rekao da je ukupna vrednost devet helikoptera koje nabavljamo od Erbasa 105 miliona evra i da Srbija svoje obaveze plaća bez dana kašnjenja.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je rekao da su helikopterri opremljeni razlicictom opremom i naoružanjem, te da je pet namenjeno za vojsku, a cetiri za policiju.

Naručene su jos tri "super pume", najbolji i najskuplji helikopteri, što je ukupno 12 Erbasovih helikoptera, rekao je Vučić i najavio da će biti još narudžbina za tu kompaniju.

"Mi ćemo ove godine dobiti vise helikotpera nego sto smo ih imali u naoruzanju vojske i policije u prethodnim decenijama. Onda vam je jasno koliko je Srbija napredovala u fiansijskom smislu i koliko moze opreme da obezbedi", rekao je Vucicić navodeći da je to važno u budućnosti i zbog vanrednih situacija, kao i zbog boljih uslova za ocuvanje integriteta i odbrane zemlje.

On je zahvalio izvrsnom direktoru Erbasa što je prvi helikopter stigao na vreme i poručio i da će Srbija kao odgovorna drzava plaćati takođe sve na vreme i imati zadovoljstvo da i dalje sarađuje sa francuskom kompanijom.

Rekao je da je sa Erbasom uspostavljena dobra saradnja, a da je posebno značajno za nas da se ukljuci i "Moma Stanojlović", zbog rada sa Gazelom, sertifikata i jačanja naše dubinske strukture i mogucnosti za popravljanje i renoviranje naših helikoptera.

Za novi helikoptrer je rekao da je prava lepotica i da su građani to zaradili, a da će pomagati u poplavama, prevozu vatrogasaca, ljudi, za prevoz robe i druge namene.

"Mi ćemo ove i sledeće godine nabaviti 19 helikoptera, a zajedno sa dva od pre dve godine, biće ukupno 21 helikopter. Imamo nešto i od ranije u policiji i vojsci", rekao je Vučić.

Sve smo ranije imali "na nula odsto od onoga što nam je bilo potrebno", dodao je Vučić.

Poručio je direktoru Erbasa da će Srbija nastaviti da naručuje i dodao da je važno da zemlja pri tom ne ugrožava javni dug.

1 / 6 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik kaže da će na kraju juna država imati oko 350 do 400 milona evra suficita, iako je bio očkivan minimalni deficit.

"Sa 400 miliona evra znate šta sve možemo da kupimo. Zzelimo dodatno Vazduhoplovni zavod Momu Stanojlović da osposobimo i kada podigne svoju snagu i kapacitete onda će biti sve drugačije", dodao je Vučić.

A kada će "Moma" da proizvodi i delove za Erbas videcemo, samo da se mi prvo konsolidujemo, dodao je predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja