OPREZ, LOPOVI VREBAJU TURISTE U GRČKOJ! SRBI PARKIRALI KOLA ISPRED MARKETA I SVRATILI NA PAR MINUTA: Kradljivci im iz gepeka odneli 2 putničke torbe i tehniku vrednu 2.000 evra!
Foto: Shutterstock

budite pažljivi na letovanju

OPREZ, LOPOVI VREBAJU TURISTE U GRČKOJ! SRBI PARKIRALI KOLA ISPRED MARKETA I SVRATILI NA PAR MINUTA: Kradljivci im iz gepeka odneli 2 putničke torbe i tehniku vrednu 2.000 evra!

Društvo -

"Ispred marketa u Nikitiju na Sitoniji, nam je neko otvorio auto i iz gepeka izvadio dve torbe sa stvarima i tehnikom vrednom 2.000 evra. Pretpostavljamo da nas je neko pratio i da je video šta nosimo sa sobom. Upozoravamo i podsećamo: nemojte ostavljati ništa vredno u automobilima, nijednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju."

Ovo upozorenje danima kruži internetom, budući da je jedna od srpskih porodica koja se otisnula na letovanje u Grčku ponovo bila meta drumskih pljačkaša. Nažalost, ova srpska porodica bila je samo jedna od meta iskusnih pljačkaša koji iz sezone u sezonu iskusno potkradaju turiste.

Svoju priču srpski turisti su podelili na društvenoj mreži Fejsbuk ne bi li upozorili druge turiste na opasnost koja vreba na Stioniji, te su i mnogi korisnici ove društvene mreže u komentarima pisali o sličnim situacijama sa kojima su se susreli.

Kako navode oštećeni turisti krađa se dogodila pre dva dana u ranim jutarnjim satima kada su stali ispred jednog marketa u mestu Nikiti i ušli unutra. Ovaj trenutak su iskoristili lopovi i iz gepeka uzeli dve torbe sa go pto kamerom, Dji dronom i telefonima.

- Vozimo Fiat Punto, tako da nam je to još jedan pokazatelj da nas je neko posmatrao. Slučaj smo prijavili policiji, ali ne očekujemo da će nam nešto biti vraćeno. Što je najgore, ovo nam je prvi put da ostavimo stvari u kolima.. Auto su nam nekako otključali i otvorili gepek, bez tragova nasilja - napisali su pokradeni turisti.

Poučeni sadašnjim iskustvom, turisti skreću pažnju svojim sunarodnicima da ne ostavljaju ništa vredno u automobilima, ni jednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju.

- Novac i tehniku sigurnije je poneti sa sobom nego ostaviti u automobilu bez nadzora, pa čak ni na nekoliko minuta. Pazite takođe svoje torbe i novčanike u tržnim centrima, a noću zatvarajte prozore posebno ako ste smešteni na prizemlju ili lako dostupnom prvom spratu - navode turisti.

Kako poznavaoci ovog problema koji muči turiste u Grčkoj navode, lopovi "operištu" u na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara, na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, na trgu Aristotelis kao i na parkinzima nekih plaža Halkidikija.

Automobil presretač

Podsećamo, pre samo nekoliko dana, srpski turisti su imali još jednu neprijatnost ovog tipa kada na jednu porodicu na povratku iz Grčke vozač BMW-a bugarskih registracionih tablica pokušao da zaustavi srpske turiste.

Po svemu sudeći za putici su tada za dlaku izbegli susret sa "drumskim pljačkašima", koji po pravilu operišu tako što na prevaru uspeju da zaustave automobil, a onda putnike ili opljačkaju ili traže novac za pomoć nudeći nekakve navode dragocenosti u razmenu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track