STEFANOVIĆ U ZRENJANINU NA POKAZNOJ VEŽBI VATROGASACA: Hvala vam što ste se opredelili za tu plemenitu profesiju (FOTO, VIDEO)
Foto: MUP Srbije

dobrovoljno vatrogastvo ima budućnost u Srbiji

STEFANOVIĆ U ZRENJANINU NA POKAZNOJ VEŽBI VATROGASACA: Hvala vam što ste se opredelili za tu plemenitu profesiju (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom zajedničke pokazne vežbe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz ovog grada, da dobrovoljno vatrogastvo ima budućnost u Srbiji.

foto: MUP Srbije

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Stefanović je zahvalio vatrogascima i dobrovoljcima i profesionalcima što su se opredelili za ovu plemenitu profesiju.

"U Zrenjaninu smo od početka godine imali 25 intervencija, u kojima su zajedno učestvovali i profesionalni vatrogasci i članovi dobrovoljnih društava. Dobrovoljna vatrogasna društva u ovom gradu imaju tradiciju dugu više od dve stotine godina i danas imaju više od 2.400 članova, u svakom naseljenom mestu postoji vatrogasni dom i ozbiljan broj vatrogasnih vozila, što grad Zrenjanin čini uzorom", rekao je Stefanović, koji je pohvalio i rad Grada Zrenjanina na unapređenju ove oblasti.

1 / 8 Foto: MUP Srbije

Ministar je podsetio i da je novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu donet upravo u saradnji sa svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji i da Sektor za vanredne situacije MUP-a radi intenzivno na tome da bi se oživela ova institucija.

"Koristim i ovu priliku da se zahvalim svim vatrogascima, i profesionalcima i dobrovoljcima, koji su istinski heroji koji spasavaju živote ljudi. Takođe, istakao bih da će naš sastav Sektora za vanredne situacije do kraja godine imati najveći broj vatrogasaca u poslednjih deset godina. Nastavićemo i sa zanavljanjem vozila za vatrogasce, a ona koja nisu više u eksploataciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova doniraćemo upravo dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kako bismo ojačali i njihove kapacitete", rekao je Stefanović.

Gradonačelknik Zrenjanina Čedomir Janjić posebno je zahvalio ministru Stefanoviću koji je, kako je rekao, prepoznao značaj dobrovoljno-vatrogasnih društava i koji je najzaslužniji za donošenje Zakona o dobrovoljno-vatrogasnim društvima.

Ministar Stefanović danas je uručio i rešenje o unapređenju u čin generala policije Predragu Mariću, načelniku Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Stefanović je danas obišao i Policijsku upravu u Zrenjaninu gde je razgovarao s policijskim službenicima o njihovim rezultatima u suzbijanju kriminala, ali i unapređenju uslova njihovog rada, dodaje se u saopštenju MUP-a.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track