SUĐENJE JUTKI SE PREMEŠTA U KRUŠEVAC: Situacija u Brusu na ivici sukoba, sud sprečen da vodi postupak
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

nemoguće vođenje krivičnog postupka

SUĐENJE JUTKI SE PREMEŠTA U KRUŠEVAC: Situacija u Brusu na ivici sukoba, sud sprečen da vodi postupak

Društvo -

BRUS, 2. jula (Tanjug) - Vrhovni kasacioni sud odlučio je da se krivični postupak protiv doskorašnjeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, iz Osnovnog suda u Brusu izmesti u Osnovni sud Kruševcu.

U odluci suda u koju je Tanjug imao uvid, pored ostalog se navodi da su prema stavu VKS ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Privatna arhiva

Promenu suda zatražio je postupajući sudija u ovom predmetu, a Vrhovni kasacioni sud je utvrdio da je "tokom vođenja krivičnog postupka došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogucnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna, što je sve uticalo na nesmetano vodenje krivičnog postupka, a što sve predstavlja važne razloge za prenošenje nadležnosti".

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track