Najnovije vesti

UGROŽENI SRBI NA SEVERU KOSMETA: Snabdevanje osnovnim životnim namirnicama i dalje jako teško
Foto: Kancelarija Za Kim

preti humanitarna katastrofa

UGROŽENI SRBI NA SEVERU KOSMETA: Snabdevanje osnovnim životnim namirnicama i dalje jako teško

Društvo

Građani su prinuđeni da odlaze u Rašku i Novi Pazar po lekove, kao i po neke osnovne životne namirnice

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova i Metohije Radoš Petrović kaže da je situacija sa snabdevanjem prehrambenim proizvodima i dalje jako teška.

 

On kaže da i dalje traje nestašica mleka i mlečnih proizvoda, kojih je juče bilo samo u nekoliko prodavnica, kao i da je minimalna prodaja brašna, šećera i soli, a da u apotekama nema neophodnih lekova.

 

Udruženje je posle dvodnevnih protesta upozorenja početkom nedelje odlučilo da ponovo budu otvorene prodavnice sa prehrambenom robom, pekare, apoteke, ugostiteljski objekti i benzinske pumpe.

 

Petrović je napomenuo da je zbog godišnjih odmora manje ljudi na severu, pa uspevaju da ih snabdeju hlebom.

 

On je naglasio da Kliničko-bolnički centar u kosovskoj Mitrovici, Studentski centar Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i vrtići imaju prioritet kada je reč o isporukama hleba, a da se u minimalnim količinama u te ustanove isporučuje i pecivo.

 

"Građani su prinuđeni da odlaze u Rašku i Novi Pazar po lekove, kao i po neke osnovne životne namirnice", kaže Petrović i dodaje da na benzinskim pumpama ima dovoljno goriva.

 

On je rekao i da se u Udruženju nadaju da će ih primiti predsednik Aleksandar Vučić kako bi zajedno pronašli rešenje za situaciju u vezi sa izuzetno teškim snabdevanjem prehrambenom robom.

 

Za najugrozenije kategorije Eparhija raško-prizrenska je i u toku jučerašnjeg dana delila pakete sa namirnicama i higijenskim sredstvima na dva punkta - kod Crkve svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i u manastiru Banjska.

 

Kako su rekli iz Eparhije, paketi će se deliti dok god bude namirnica u Prekovcu gde se nalaze magacin i narodna kuhinja eparhije.

 

Dodali su i da očekuju pomoć eparhija u Srbiji i dijaspori, kojima je upućen poziv kako bi se pomoglo ugroženom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...