PRIŠTINA OPET LAŽE, KAŽU DA SE NISU NI KANDIDOVALI ZA ČLANSTVO U IOTA! MALI: Lažima potiru realnost, nastavićemo da ih blokirmo u međunarodnim organizacijama
Foto: Beta/Miloš Miškov

bezobrazluk

PRIŠTINA OPET LAŽE, KAŽU DA SE NISU NI KANDIDOVALI ZA ČLANSTVO U IOTA! MALI: Lažima potiru realnost, nastavićemo da ih blokirmo u međunarodnim organizacijama

Društvo -

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će Srbija i ubuduće sprečavati predstavnike tzv. džave Kosovo da uzurpiraju prava koja im ne pripadaju i da je, iako tvrde da nisu lobirali, jasno da su uložili ozbiljan napor da budu deo Intra evropske organizacije poreskih administracija (IOTA).

Mali je to rekao reagujući na izjavu prištinskog savetnika u resoru finansija Ljuljzima Rafune, koji je naveo da tzv. Kosovo uopšte nije ni apliciralo za članstvo, te da to što nisu primljeni ne predstavlja veliki gubitak, kao i da nisu lobirali za članstvo.

"Notorne laži kosovskih zvanicnika su nešto na šta smo, na žalost, navikli prethodnih godina. Neprihvatanje realnosti je u njihovom maniru, a očigledno je da su teško prihvatili činjenicu da nisu primljeni u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija", kaže Mali.

On dodaje da, iako tvrde da nisu lobirali, jasno da su uložili ozbiljan napor da uđu u tu značajnu međunarodnu organizaciju, i u tome nisu uspeli.

Mali kaže da će naša zemlja i ubuduće sprečavati predstavnike Prištine da uzurpiraju prava koja im ne pripadaju.

Savetnik kosovskog ministra finansija Ljuljzim Rafuna rekao je da Priština uopšte nije aplicirala za članstvo u IOTA i negirao da se na poslednjem sastanku Generalne skupštine te organizacije glasalo o uklanjanju člana pravilnika kojim se sprečava članstvo ne samo Kosova, već i drugih zemalja koje nisu članice Ujedinjenih nacija.

Kako je rekao, članstvo u toj organizaciji ne predstavlja veliki gubitak za Prištinu, dodajući da "nije bilo potrebe za lobiranjem".

"Novosti" su objavile dokument iz koga se vidi da je Priština podnela molbu za prijem 9. juna prošle godine, koja je odbijena na Generalnoj skupštini IOTA početkom jula u Briselu.

Kao argument koji su naveli je da je "Prištini mesto u IOTA" i da je "Kosovo prizalo 113 država članica Ujedinjenih nacija, i da su članovi Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

(Kurir.rs/Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track