NOVI ZAKON O SPREČAVANJU KORUPCIJE DAJE REZULTATE: U zatvoru već 523 osobe, započeti postupci za 275 funkcionera
Foto: Shutterstock

napredak potvrđuju i izveštaji svetskih organizacija

NOVI ZAKON O SPREČAVANJU KORUPCIJE DAJE REZULTATE: U zatvoru već 523 osobe, započeti postupci za 275 funkcionera

Društvo -

Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Skupštine Srbije, Aleksandra Tomić kaže da je novi zakon o sprečavanju korupcije već dao rezultate i da je u zatvor zbog toga otišlo 523 ljudi.

Tomić je rekla da se time dokazuju promene koje se dešavaju u Srbiji i da je u prethodnim godinama urađeno mnogo stvari.

"Na kraju krajeva, napredak potvrđuju i izveštaji svetskih organizacija. Samo za prošlu godinu je Agencija za borbu protiv korupcije, po različitim osnovama, započela postupke za 275 funkcionera, od čega 116 sa lokalnog nivoa. Veliki je broj onih koji se nalaze na republičkom nivou", kaže Tomić.

Ističe da disciplina u vezi sa korupcijom mora postojati i njeno rešavanje mora se kretati od vrha prema lokalnom nivou. S tim u vezi pokrenuto je pitanje prijave imovine, što je i najvažnije.

Dodaje i da su mnoge institucije, poput državne revizorske institucije, razne komisije koje se vezuju za javne nabavke, uradile mnogo prethodnih godina, što do 2012. nije bio slučaj. Istice da je politička volja bila neophodna, kao i sve ono što je Vučić preduzeo kako bi se ostvarili rezultati i napredak.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track