MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O NIŠKOM AERODROMU: Nove linije za bolje povezivanje i brži razvoj juga Srbije
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

vlada srbije će nastaviti da ulaže u aerodrom u nišu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O NIŠKOM AERODROMU: Nove linije za bolje povezivanje i brži razvoj juga Srbije

Društvo -

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je uvođenje novih redovnih linija sa niškog aerodroma važno za povezivanje juga Srbije sa Evropom, ali i za dalji razvoj aerodroma "Konstantin Veliki".

Prema njenim rečima, nema ničeg važnijeg za brži razvoj regiona južne i istočne Srbije od dobre povezanosti.

"Posle puštanja u saobraćaj kompletnog južnog kraka Koridora 10, završetka istočnog kraka koji nas očekuje, i nastavka modernizacije železnice, linije od javnog interesa su još jedan način da pomognemo da se ovaj deo Srbije brže razvija. Ove linije, uvedene na zahtev okruga i opština iz ovog dela Srbije, važne su pre svega zbog privrede i investicija, ali i zbog lakšeg povezivanja sa dijasporom i zbog turizma", rekla je Mihajlovićeva povodom današnjeg prvog redovnog redovnog leta Er Srbije sa niškog aerodroma za Nirnberg.

Ona u saopštenju navodi da će uvođenje 12 novih linija ka Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori doprineti daljem razvoju niškog aerodroma, u koji će Vlada Srbije nastaviti da ulaže kako bi on nastavio da povećava broj putnika, i mogao da funkcioniše kao rezervni aerodrom beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track