Najnovije vesti

NAKON SUSPENZIJE BAHATE VASPITAČICE IZ ZVEČANSKE, PRIJAVA I PROTIV OSOBE KOJA JE SNIMALA ZLOSTAVLJANJE DETETA Đorđević: Ne znamo ko je, koliko dugo i u koje sve svrhe snimao
Foto: Screenshot

ministar saopštio

NAKON SUSPENZIJE BAHATE VASPITAČICE IZ ZVEČANSKE, PRIJAVA I PROTIV OSOBE KOJA JE SNIMALA ZLOSTAVLJANJE DETETA Đorđević: Ne znamo ko je, koliko dugo i u koje sve svrhe snimao

Društvo

Povodom incidenta koji se dogodio u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, doneto je rešenje o privremenoj suspenziji medicinske sestre Đ.A. do utvrđivanja činjeničnog stanja, a nakon anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema detetu, saopštilo je večeras Ministarstvo za rad.

Kako se navodi u saopštenju, u Radnoj jedinici Stacionar za odojčad i decu, inspektori su danas izvršili vanredni inspekcijski nadzor i doneto je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka.

"Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je direktor Centra u skladu sa svojim ovlašćenjima formirao Komisiju za sprovođenje disciplinskog postupka protiv zaposlene, utvrđeno je da je postupljeno u skladu sa propisanim procedurama vezano za postupanje ustanove u incidentnim situacijama", navodi ministarstvo.

prema saznanjima, drugi nadležni organi ispitaće sve okolnosti vezane za postupanje zaposlene prema deci.

Prijava je podneta i protiv N.N. lica koje je neovlašćeno snimalo u sobi.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražilo je od nadležnih da se slučaj temeljno ispita, i da pored odgovornosti medicinske sestre, u skladu sa zakonom, odgovornost utvrdi i kod osoba koje su neovlašćeno snimale u sobi u kojoj borave maloletni korisnici Centra.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ovo je događaj bez presedana, tražim od komisije i nadležnih organa da utvrde odgovornost medicinske sestre zbog njenog bahatog ponašanja prema detetu ali isto tako da obrate pažnju na neovlašćeno snimanje u sobi koje je ugrozilo privatnost svih mališana koji borave tamo. Mi ne znamo ko je, koliko dugo i u koje sve svrhe snimao i apelujemo na nadležne da ispitaju slučaj i one koji su prekršili zakon najstrožije kazne", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Javnost će biti obaveštena po dobijanju novih informacija.

Beogradska policija je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, saslušala ranije danas Đ. A. (23), zaposlenu u Zvečanskoj, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je MUP.

Nakon saslušanja u policiji protiv nje je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo.

Sumnja se da je Đ. A, koja radi u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...