SKANDAL U PRIJEPOLJU! RADILI BEZ GRAĐEVINSKE DOZVOLE: Inspekcija naložila rušenje novog lifta u bolnici!
Foto: RINA

OP[ta bolnica

SKANDAL U PRIJEPOLJU! RADILI BEZ GRAĐEVINSKE DOZVOLE: Inspekcija naložila rušenje novog lifta u bolnici!

Društvo -

Bruka Objekat vredan 80.000 evra je od armiranog betona, a zidovi su visoki skoro devet metara

U Opštoj bolnici u Prijepolju, a po naređenju građevinskog inspektora, obustavljeni su radovi na izgradnji lifta za prevoz pacijenata koji je trebalo da poveže interno odeljenje sa prizmeljem. U ovoj ustanovi još, međutim, nisu, takođe po naređenju građevinskog inspektora, pristupili rušenju zidova bolničkog lifta od armiranog betona visokih skoro devet metara!

Sporni papiri

- Bilo bi suludo rušiti nešto što je opšte dobro i što je preko potrebno za funkcionisanje ove ustanove - kažu u Opštoj bolnici u Prijepolju i dodaju da je za izgradnju liftova u bolnici utrošeno oko 80.000 evra sredstava koja su obezbedili donatori iz Kanade. Rešenje građevinskog inspektora izdato je 9. jula ove godine, njime je naložena obustava radova na izgradnji lifta i rušenje izgrađenog liftnog okna zbog toga što je građevinski inspektor utvrdio da se ti radovi izvode bez pribavljene građevinske dozvole.

foto: Vladimir Šporčić

Radovi na izgradnji dva lifta počeli su krajem aprila u prisustvu rukovodstva ZC Užice i predstavnika donatora, kompanije MDG, tj. Prijepoljaca Gorana i Dragane Varaglić, koji žive u Kanadi i kojima ovo nije prva pomoć ni donacija rodnom kraju. Tada je konstatovano da su dva lifta preko potrebna bolnici i da će time biti rešen problem nebezbednog transporta pacijenata koji se od prizemlja do odeljenja na spratu i dalje prenose na nosilima. - Ovlastili smo agenciju da u naše ime pribavi sve potrebne papire, tj. dozvole za ta dva lifta. Agencija je uradila građevinski projekat, mašinski projekat i projekat elektroinstalacija za obe lokacije liftova. Kada je agencija podnosila zahteve nadležnom organu u opštini, za jednu lokaciju zahtev nije uopšte podnet, a nama je rečeno da ta lokacija uopšte ne postoji, nije upisana u katastru, tj. da taj objekat nije legalizovan. Mi smo onda angažovali nadležnu službu, pa je i ta lokacija ucrtana i na osnovu toga je napravljen građevinski projekat. Iz agencije smo tada dobili obrazloženje da radovi mogu da počnu i mi smo ih i započeli - kaže Dr Zoran Drobnjak, v. d. direktor Opšte bolnice Prijepolje, i dodaje:

Velika mrlja

- Sada smo angažovali drugu agenciju i u postupku smo legalizacije tih nepostojećih objekata, što je bila dužnost prethodnih rukovodstava da urade. Velika mrlja jeste što je prijava došla od zaposlenog lica, koje je prijavilo da se vrši nelegalna gradnja. Opština je trebalo da ovaj posao posmatra kao opšte dobro i da sugeriše šta uraditi, da pomogne, to je lift za pacijente, za sve građane.

Kurir.rs/ Z.Š Foto: RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track