Najnovije vesti

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Sestra iz Zvečanske neće više moći da se bavi tim poslom, mislim da nije svesna šta je radila
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

suspenzija, krivična prijava, otkaz

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Sestra iz Zvečanske neće više moći da se bavi tim poslom, mislim da nije svesna šta je radila

Društvo

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da medicinska sestra iz Zvečanske protiv koje je podneta krivična prijava neće više moći da se bavi tim poslom.

On je rekao da se radi o mladoj osobi koja nije svesna šta je činila. Imali su, kaže, službeni razgovor sa njom.

"Kako je meni direktor preneo, on misli da ona nije svesna šta je uradila i biće podneta krivična prijava protiv nje. Odgovaraće i onaj ko je snimao. Mislim da će joj se uručiti otkaz. Takve stvari su neprimerene. Moramo da delujemo vrlo rigorozno i vrlo jasno kako bismo dali do znanja da tako nešto nećemo tolerisati u budućnosti", rekao je Đorđević.

On je najavio i da je u planu uvođenje registra onih poslodavaca u privatnom sektoru koji su trudnicama dali otkaze.

"Neki u privatnom sektoru rade stvari koje su neprimerene. Kada saznaju da je zaposlena ušla u drugo stanje i kada treba da ode na trudničko dobije otkaz. Uvešćemo da i trudnice dobijaju novac od države, a ne od poslodavca", rekao je on. Dodao je i da se uvodi posebna telefonska linija za trudnice.

"U slučajevima kad se dokaže da je neko te stvari činio pružićemo mogućnost da naši ljudi saznaju ko je radio te stvari i ko je kažnjen zbog toga u posebnom registru koji će biti istaknut na sajtu ministarstva", istakao je Đorđević.

Razmišlja se, kaže, o reformi sistema socijalne zaštite kako bi ona bila u funkciji građana. Takođe, uskoro počinje i javna rasprava o Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama na koji je bilo primedbi, dodao je on.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...