NA ZLATIBORU OPET DEČIJI KAMP! PROŠLE GODINE ZABRANJEN: Samo sport i ništa više! Antisrpskim čistuncima uvek nešto smeta!
Foto: Facebook

Obuka

NA ZLATIBORU OPET DEČIJI KAMP! PROŠLE GODINE ZABRANJEN: Samo sport i ništa više! Antisrpskim čistuncima uvek nešto smeta!

Društvo -

Za tinejdžere Organizatori kampa Zlatibor 2019. tvrde da se mladi ne uče vojnim veštinama, već da je u pitanju sportsko-rekreativno kamp

Iako je pre godinu dana Ministarstvo unutrašnjih poslova zatvorilo omladinsko-patriotski, tj. vojni kamp za decu na Zlatiboru, gde su mladi u vojnim uniformama učili vojne veštine i baratanje replikama oružja, sličan kamp ponovo se održava na istom mestu!

Godinu dana kasnije članovi Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije na Fejsbuku su se pohvalili fotografijama sa, kako je navedeno, kampa Zlatibor 2019. Snimci prikazuju mladiće i devojke, od kojih neki nose vojne maskirne pantalone. Međutim, organizator kampa Željko Vukelić za Kurir tvrdi da nije u pitanju vojni kamp. - U pitanju je sportsko-rekreativno-edukativni kamp, neko očigledno plasira dezinformacije. Namenjen je deci i mlađima od 13 do 26 godina, a igraju odbojku, rukomet, fudbal, rone, vežbaju kretanje u prirodi, fizičku kondiciju, borbene veštine, zabavne igre, planinarenje... - navodi Vukelić.

Iako su tokom prošlogodišnjeg održavanja kampa pojavili snimci na kojima se vide mladi sa oružjem u rukama, Vukelić kaže da toga nije bilo, kao da ni sada ne vežbaju na replikama oružja. - Mi smo u skladu sa zakonom prijavili skup - ističe Vukelić.

U MUP kažu da je dostavljena prijava za održavanje navedenog kampa. Iz opštine Čajetina za Kurir navode da su dali simboličnu podršku. - Instruktori su profesori fizičkog vaspitanja, planinari, osobe specijalizovane za ronjenje, za jahanje konja, pružanje prve pomoći. Videli smo da učesnici kampa nose sportsku opremu, osim ako nekom antisrpskom "čistuncu" nije zasmetalo dvoje dece koja su imala maskirne pantalone, a jedno maskirnu košulju - navedeno je u saopštenju opštine.

Zlatibor 2018.

Deca s replikama pištolja

- 44 deteta uzrasta od 12 do 23 godine bilo u kampu 2018. - instruktori iz Rusije i penzionisani pripadnici policije i vojske "obučavali mlade da se brane" - kamp se održavao po principu sličnih u Rusiji - organizatori rekli da to nije vojni kamp već "omladinsko-patriotski" - deca su učila razne vojne veštine i baratala replikama oružja - kamp Zlatibor 2018. zatvoren je 17. avgusta po nalogu MUP

Kurir.rs/ M. Branković Foto: Printscreen, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja