RUSIJA NAM POKLONILA MODERNIZOVANA OKLOPNA VOZILA, VUČIĆ: Očekujem isporuku još 7 helikoptera MI 35 i MI 17 koje smo kupili (FOTO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić

predstavljanje u nišu

RUSIJA NAM POKLONILA MODERNIZOVANA OKLOPNA VOZILA, VUČIĆ: Očekujem isporuku još 7 helikoptera MI 35 i MI 17 koje smo kupili (FOTO)

Društvo -

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija očekuje isporuku ukupno sedam ruskih helikoptera MI 35 i MI17.

Vučić je ponovio da je Srbija zahvalna Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM2, koja su poklon Vojsci Srbije, te dodao da se očekuje da nam iz Rusije stignu i helikopteri MI 35 i MI17, koji su naručeni i plaćeni.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ponosan sam na našu vojsku, na ljude koji uvek služe Srbiji i štite Srbiju. Ponosan sam na ovih 10 BRDM2 vozila, modernizovanih, koje smo dobili od Rusije i veliko hvala i Vladimiru Putinu, Sergeju Šojguu i ambasadoru Bocan-Harčenku", ponovio je Vučić u izjavi novinarima nakon što je prisustvovao prezentaciji novih vozila.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je istakao da Srbija nije platila ni modernizaciju tih vozila, već su, ističe, ona takva stigla iz Rusije i, kako je istakao, drastično povećavaju operativnu i manevarsku sposobnost i vatrenu moć Vojske Srbije.

1 / 5 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Takođe, ukazao je da domaća namenska industrija proizvodi moderne rakete, kod kojih je od sedam do 10 puta brže izletanje, tako da vozilo može brže da ih ispali i što pre se skloni od neprijatelja.

"To je nešto od velikog značaja za zemlju, to radi naša Prva Petoletka", rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da se očekuje da još nešto sitgne kao donacije Rusije, ali i ono što je Srbija naručila i platila, a to su helikopteri, pre svega - četiri MI 35, kao i tri MI 17.

Vučić je rekao da je MI 17 možda i najbolji helikopter koji postoji.

"Mi ćemo ih upotrebiti za prevoz jedinica i interevencije, gde god se dešava nešto gde je nepohodna hitna intervencija. Već smo ih kupovali, i kupovaćemo", rekao je Vučić.

On je ukazao da helikopteri MI 35 imaju ogromnu vatrenu moć, "zastrašujuću", posebno kada rade u parovima.

"Još jednom - veliko hvala Putinu, i vama ambasadore i molim vas da preneste zahvalnost i minsitru Šojguu", obratio je predsednik ambasadoru Bocan-Harčenku.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track